Ако кучето ви научи само една команда, тя трябва да е тази!

куче дресура Снимка: iStock

В секи стопанин на домашен любимец има избор да вземе решение за нивото на обучение, което ще получи кучето му. В зависимост от неговия темперамент и начин на живот, обучението за пълно подчинение може да не е приоритет, но треньорите и специалистите по поведение са съгласни, че има една команда, която всички кучета трябва да овладеят. И това е „ела“ или обратно повикване. Тя ви помага да защитите безопасността на косматия си другар и да имате контрол над действията му. В крайна сметка, в даден момент това може да се окаже единственото нещо, което да предпази животното от нараняване, бягство или нещо по-лошо. 

куче дресураСнимка: iStock

Защо е важно да научим кучето си да идва при повикване

Може би си мислите, „кучето ми вече идва, когато го повикам… през повечето време“. За съжаление, в моментите, когато нашите домашни любимци са разсеяни или нещо друго е привлякло вниманието им, командата „ела“ е най-важна. 

Професионалният треньор на кучета, Кристина Лоц споделя пред iHeartDogs, че: 

Dogsandcats.bg

Да дойде, когато го повикате – това е единствената команда, която може да попречи на кучетата да избягат или да се изгубят. Тя позволява да хванете животното по време на извънредна ситуация. Накратко – това е единствената насока, която може да спаси живота на питомеца ви“.

куче дресураСнимка: iStock

Как да научим кучето си да идва при повикване

За да научите кучето си да се връща при вас, трябва да се научите да бъдете по-вълнуващи от останалия свят!

Това е наистина важна команда, на която трябва да научите кучето си не само, защото ще ви помогне да осигурите неговата безопасност, но и защото само по този начин ще сте спокойни, че ако пуснете питомеца си да потича без повод, той ще дойде обратно щом го повикате. 

куче дресураСнимка: iStock

Вижте още: Как да научим кучето си да идва при повикване

 

 

Виж още