Безопасно ли е да правите секс пред кучето си

куче Снимка: iStock

П тичките го правят, пчеличките го правят – хей, съвсем естествено е! Но може да се окаже една идея по-трудно да се отпуснете с партньора си, когато някой съсредоточено ви наблюдава. Ето защо някои двойки избягват да бъдат интимни пред домашния си любимец, а други си задават въпроса – безопасно ли е да правят секс пред очите на косматия си приятел? 

Кучето е най-добрият ви приятел, а вие сте неговият. Той ви обича повече, отколкото всичко на света. За това не бива да се изненадвате, че държанието му става малко по-притежателно при дадени обстоятелства. За някои четириноги дори простият акт на прегръдка на собственика им с друг човек може да изглежда като заплаха. Животните невинаги разбират езика на човешкото тяло или нашите действия, така че лесно могат да се объркат. 

Kак се чувства вашият домашен любимец, докато вие правите секс с любимия си човек? Разбира ли какво се случва или не съвсем?

Dogsandcats.bg

Какво си мисли вашето куче?

Ако сте собственик на домашен любимец и ви се е случвало кучето ви да е стаята по време на интимен момент между вас и половинката ви, знаете, че това може да е обезпокоително.

кучеСнимка: iStock

Въпреки че животното не разбира точно какво правите, то има определено усещане за случващото се и може да реагира по непривичен за него начин. Експертите по комуникация с животни предполагат, че кучетата виждат секса като обмен на енергия, вид игра и, което е най-важното – пренасочване на вашето (на собственика им) внимание върху нещо или някой друг. Това може да предизвика ревност при някои четириноги или да ги подтикне към някакъв вид териториална реакция. 

Ако кучето ви се опитва да се качи на леглото до вас, то може би вижда секса като форма на дейност – вид забавление, от което иска да бъде част. 

Какво можете да направите?

Ако не обичате кучето ви да е около вас, докато сте насаме с половинката си, най-лесното решение е да затворите вратата на спалнята. В повечето случаи това работи – но не винаги. Понякога животното може да стане много териториално и да реши, че негова главна задача е да предпази стопанина си. Тогава четириногото може да драска по вратата, да се опитва да се качи на леглото и тн. Ако това се случва твърде често може би е добре да се консултирате със специалист. 

кучеСнимка: iStock

Най-общо казано – няма нищо лошо или опасно в това да правите секс пред кучето си. Това, което наистина има значение е, как вие и партньорът ви се чувствате по този въпрос. Ако това не ви притеснява и изглежда не пречи на домашния ви любимец, няма причина да му обръщате голямо внимание. 

В случай обаче, че четириногият ви приятел започне да демонстрира доминиращо или териториално поведение – това може да се окаже проблем, който ще се наложи да разрешите.

Понякога за собствениците на кучета може да е трудно да разберат поведението на домашните си любимци. За да ви е по-лесно – поставете се поне за малко на мястото на животното и какво то би си помислило в дадена ситуация. Може би предпочитате изобщо да не мислите за това, но все пак трябва да знаете, че кучето ви не получава някакво странно удоволствие, гледайки ви да правите секс - то просто е любопитно или загрижено за вашето благополучие. 

кучеСнимка: iStock

Вижте още: Какви емоции могат да изпитват кучетата

Виж още