5 гениални домашни лакомства за кучета без печене

куче сладолед Снимка: iStock

Н е всеки стопанин на домашен любимец може да се похвали, че е майстор в кухнята. Но е забавно (а и по-безопасно!) да направим сами лакомствата на косматия си другар. Особено ако има повод! 

кучешки лакомстваСнимка: iStock

Предлагаме ви няколко рецепти, които не включват печене и са страхотни за всеки повод. 

  • Замразено кисело мляко с бекон

Това вкусно лакомство съдържа само няколко лъжици обезмаслено кисело мляко (натурално) или йогурт, половин парче изцяло натурален бекон, нарязан на ситно, и клечка. Поставете във формичка за лед и замразете!

Dogsandcats.bg
  • Замразено кисело мляко с ябълково пюре

Просто вземете две лъжици кисело мляко (или натурален йогурт), 1 лъжица органично ябълково пюре (без добавена захар или бебешко), поставете във формичка и замразете. Може да добавите и други плодове, подходящи за кучета, като боровинки, например. 

кучешки лакомстваСнимка: iStock

  • Ябълка с фъстъчено масло

Това лакомство, лично по наше мнение, ще се превърне в любимото на вашето куче! Просто нарежете една ябълка, като се уверите, че сте я почистили добре от сърцевината и семките, след което я „залепете“ отново заедно с лъжичка фъстъчено масло (натурално или специално за домашни любимци) в средата. И замразете!

  • Замразен йогурт за свеж дъх

Имате куче с неприятен дъх? Това ще реши проблемите ви! Вземете две супени лъжици нискомаслено кисело мляко или йогурт, ¼ чаена лъжичка мента и замразете. Сбогом лош кучешки дъх!

кучешки лакомстваСнимка: iStock

  • Топка от моркови

Всичко, което ви е необходимо, са два обелени моркова, които да нарежете на едри парчета. Смесете ги заедно в купа с приблизително 2 супени лъжици нискомаслено кисело мляко или натурален йогурт, добавете и малко органично ябълково пюре (без захар). След това оформете топка, която да замразите. 

кучешки лакомстваСнимка: iStock

 

Виж още