5 начина да ангажирате кучето си на закрито

куче играе Снимка: iStock

З наем, че кучетата обичат да прекарват време на открито, но има моменти, когато излизането може да бъде по-трудно. Независимо дали сте затрупани от сняг, приковани у дома, защото навън се излива студен дъжд или просто не се чувствате в кондиция за разходки, тези 5 дейности ще забавляват домашния ви любимец, когато излизането навън не е опция.

куче играСнимка: iStock

  • Раздвижете ума на кучето си

Стимулирайте ума на кучето си и тренирайте уменията му за решаване на проблеми, като играете на чашки. В кучешкия вариант на тази игра всичко, което трябва да направите, е да поставите лакомство под една от трите чашки, докато домашният ви любимец гледа. След това разбъркайте чашките и го насърчете да открие лакомството. 

  • Стимулирайте обонянието му

Работата с носа е чудесно упражнения за свързване и забавна алтернатива на играта на донасяне – плюс, че кучето ви получава вкусно лакомство като награда! Започнете като поставите няколко малки лакомства из стаята, докато домашният ви любимец гледа. След това му отправете команда да открие лакомствата и го насърчете с похвали всеки път, когато открие нещо. 

Dogsandcats.bg

куче пъзелСнимка: iStock

Щом разбере какво означава командата „намери лакомството“, можете да увеличите трудността, като накарате питомеца си да чака в другата стая, докато вие ги скриете под килима, зад възглавниците на дивана и тн. Бъдете сигурни, че косматият ви другар бързо ще се научи да използва мощния си нос!

  • Направете си релаксираща груминг сесия

Къпането и четкането са важни аспекти от здравословната кучешка рутина. За съжаление, лесно е да оставим тези задачи на заден план, когато имаме претоварен график. Компенсирайте загубеното време, докато сте у дома, като подарите на питомеца си релаксиращ спа ден! 

куче играСнимка: iStock

  • Научете нови трикове заедно

Дори на най-опитните и добре дресирани кучета няма да им се отрази зле да научат нещо ново! 

  • Поканете приятел на среща за игра

Има ли си кучето ви най-добър приятел – човек или друго четириного? Поканете го у дома на гости! Нищо не е по-вълнуващо от една среща за игра, особено ако сте прекарали повече време на закрито!

куче играСнимка: iStock

 

Виж още