5 начина как кучето ви да не скучае, докато сте на работа

куче само вкъщи Снимка: iStock

Д а прекарваме време с любимите си кучета е нещо, което ни се иска да можехме да правим по цял ден, всеки ден! Но уви, за стопаните на четириноги няма специални привилегии, и ние имаме своите реални отговорности като плащане на сметки и ходене на работа. 

куче само вкъщиСнимка: iStock

Докато не сме у дома, обикновено домашните ни любимци стоят сами и чакат да се върнем. Но дали няма начин да направим времето, което косматия ни другар прекарва без компания, малко по-забавно, занимателно и по-малко самотно? Ето няколко идеи, които можете да опитате: 

  • Оставете телевизора включен

Оставянето на телевизора или радиото включен може да бъде успокояващо за някои кучета. Фоновият шум ще заглуши тишината на празния дом, което кара много четириноги да се чувстват самотни.

Dogsandcats.bg
  • Осигурете му гледка

Кучетата обичат да наблюдават заобикалящата ги среда. Това им помага да са наясно със случващото се около тях, създава им усещане за контрол над ситуацията. Това е добре дошло и за разсейване на питомеца си, докато сте на работа. 

куче само вкъщиСнимка: iStock

Ако можете, оставете щорите дръпнати или завесите – прибрани, поне на един от по-големите прозорци в дома си. Така питомецът ви ще може да гледа навън, а това ще го занимава (поне за известно време), докато е сам. 

  • Играчки, играчки, играчки!

Предоставянето на различни играчки е добър начин да ангажирате вниманието на домашния си любимец, докато е сам. Уверете се, че разполагате с различни – за дъвчене, пъзели или със скрито вътре лакомство. Колкото повече – толкова по-добре!

куче само вкъщиСнимка: iStock

  • Наемете гледач или помолете приятел да се отбие

Ако кучето ви се отегчава лесно, може би е добра идея да помислите за човек, който да му прави компания през деня. Дали ще наемете човек за целта или ще помолите близък приятел или роднина – изборът е ваш. Целта е някой да дойде в дома ви и да прекара известно време с домашния ви любимец. Може би да го изведе на кратка разходка или да поиграят заедно. 

  • Насрочете среща за игра

Може да не сте единствения собственик на домашен любимец, на когото се налага да остави питомеца си сам в дните от работната седмица. Ако имате познат съсед или приятел, който работи от вкъщи, живее наблизо и има куче, това може да е чудесен начин да разнообразите живота на четириногия си другар. Преди да съберете двете четириноги обаче, важно е да се уверите, че се разбират. Ако това условие е изпълнено – оставете ги да поиграят и да изразходват малко енергия заедно!

куче само вкъщиСнимка: iStock

 

Виж още