5 причини защо Пуделите са страхотни семейни кучета

Пудел Снимка: iStock

Ч есто можем да забележим умните и елегантни Пудели да се разхождат грациозно или да играят весело в близкия парк. Породата набира все по-голяма популярност у нас, което може само да ни радва! Много хора оценяват тези кучета не само заради красивия им външен вид и история (знаете ли, че корените им са немски, а не френски?), но и поради специфични особености на характера им. Да, не можем да отречем тяхната популярност, независимо дали говорим за чистокръвни или смесени четириноги, но дали Пуделите са добри семейни кучета?

ПуделСнимка: iStock

Вие най-добре можете да прецените дали и как тези космати симпатяги ще се впишат добре в начина ви на живот. Ние събрахме шест причини, поради които собствениците на домашни любимци, които вече отглеждат Пудел, ги обичат. И, които, вярваме, ще накарат и вас да изпитвате същото!

Добри семейни кучета ли са Пуделите?

Dogsandcats.bg

Има много причини да обичаме тази интелигентна, игрива и дружелюбна порода, но тези шест са сред най-известните от тях. И така – един Пудел ще бъде подходящо допълнение към семейството ви, защото:

ПуделСнимка: iStock

  • Пуделите се разбират добре с други животни

Въпреки че всяко животно има свои индивидуални предпочитания, Пуделите са склонни да бъдат приятелски настроени към други животни, независимо дали са кучета или котки. Според специалистите, представителите на породата често се заиграват с мъркащите домашни любимци и това е съвсем обичайна гледка!

ПуделСнимка: iStock

  • Пуделите са лесни за дресиране

Поради високата си интелигентност, представителите на породата са се дресират лесно. От Hill’s Pet напомнят на всички настоящи и бъдещи собственици, че тези четириноги са силно ориентирани към хората и нетърпеливи да угодят, така че положителното подсилване, съчетано с щедри похвали, са нещо абсолютно задължително! 

  • Тези кучета обичат да бъдат около стопаните си

Както споменахме по-горе, Пуделите са силно привързани към семейството си животни. Първоначално отглеждани като ловни кучета, не е никак чудно защо обичат да спортуват и да излизат на дълги разходки със стопаните си. Лоялни, ентусиазирани другари за почти всеки – те ще се привържат силно към вас!

ПуделСнимка: iStock

  • Пуделите винаги са готови за приключения

Тъй като обичат да бъдат активни, Пуделите са чудесни партньори за туризъм, планински преходи, покоряване на еко пътеки и каквото още ви хрумне! Дори само разходка на ново място за тях е нещо изключително стимулиращо и ободряващо, така че не се страхувайте да позволите на косматия ви другар да ви придружи навсякъде. Упражненията заедно ще имат прекрасни ползи и за здравето на двама ви!

  • Те са страхотни с децата

Един от най-важните аспекти на това дали едно куче е подходящо за семейства, е дали се разбира с всички в къщата. И под това имаме предвид – с абсолютно всички. 

ПуделСнимка: iStock

Много собственици на домашни любимци изпитват видимо облекчение да научат, че Пуделите се чувстват чудесно в компанията на деца, независимо дали си играят заедно или просто толерират присъствието на другия. 

 

Виж още