5 признака, че кучето ви наистина ви обича

куче човек Снимка: iStock

Н ие обичаме кучетата си, сякаш са членове на семейството ни. И, всъщност, като се замислим – те действително са! Всеки собственик на домашен любимец има своите начини извън обичайната рутина, чрез които показва на четириногия си другар, че го обича. Дали ще е нова играчка или любимо лакомство, или допълнителна разходка в близкия парк. 

Тъй като понякога може да изглежда едностранно, ако вашият домашен любимец прави тези 5 неща за вас, то това означава, че той ви обича също толкова много, колкото и вие него. 

  • Обича да играе с вас

Въпреки че понякога не улучват момента (особено ако сте имали дълъг работен ден), всъщност играта е най-естественият начин за кучетата да покажат, че се чувстват привързани към вас. 

куче човекСнимка: iStock

Dogsandcats.bg
  • Спи до вас

Кучетата са товарни животни, а в дивата природа вълците спят скупчени в глутници. Това им помага да се стоплят и да се почувстват в безопасност. Що се отнася до домашния ви любимец, това е неговият начин да ви покаже, че го е грижа. Питомецът ви иска да е близо до вас, защото ви възприема като свое семейство и това го кара да се чувства комфортно.

куче човекСнимка: iStock

  • Скача върху вас

Въпреки че това обикновено не е най-любимото ни поведение, кучетата скачат върху хората обикновено, защото ги харесват. Когато се приберете след работа или сте били навън по задачи, домашният ви любимец винаги е развълнуван и се радва на завръщането ви, нали? Въпреки че безспорно е по-добре да научите животното на друг, по-приемлив начин да споделя своето вълнение, скачането е категорична проява на обич.

куче човекСнимка: iStock

  • Маха с опашка щом ви види

Въпреки че махането с опашка невинаги е само знак на щастие, обикновено е израз на обич. Когато едно четириного размахва отпуснатата си опашка, а езикът на тялото му показва други признаци на комфорт и вълнение, може да се каже, че то е щастливо, че сте наоколо.

  • Следва ви от стая в стая

Кучетата ходят след собствениците си по различни причини, включително, когато са гладни или имат нужда да излязат на разходка, за да отидат до тоалетна. Не бива да забравяме, че домашните ни любимци са товарни животни, които се радват да бъдат със семейството си, а следването ви наоколо е просто още един начин, по който животното демонстрира, че обича да е около вас. 

куче човекСнимка: iStock

 

 

 

Виж още