5 сладки места, където кучетата обичат да ги галим

куче галене Снимка: iStock

М оже би сте забелязали, че кучето ви има специално място, което обича да бъде галено? Лесно е да се забележи къде се намира то – питомецът ви обикновено започва да рита с краче в екстаз! И докато предпочитанията на домашните любимци са различни и варират спрямо личността на животните, има 5 специфични „сладки места“, които карат повечето четириноги да се разтапят от блаженство, придружено с ентусиазирано и щастливо махане с опашка. 

куче галенеСнимка: iStock

  • Под брадичката

Това е добро място да погалите както домашния си любимец, така и куче, което току-що сте срещнали (с разрешение на собственика и след като животното ви е подушило, разбира се!). Докато някои хора инстинктивно посягат към главата на кучето, това не се препоръчва, тъй като може да се възприема от негова страна като заплаха, пишат от PetMD. От друга страна, лекото почесване под брадичката е по-добър залог, особено при по-нервни четириноги.

куче галенеСнимка: iStock

Dogsandcats.bg
  • Гръден кош

Това е зона, която можете да галите, без да поставяте кучето в уязвима позиция (като например, не се налага да се претърколи за разтриване на коремчето). Когато милвате питомеца си в тази зона, то разполага с пълен контрол над ситуацията, така че не се чувства така, сякаш за него има някакъв риск. А това усещане му помага да се отпусне. 

куче галенеСнимка: iStock

  • Основата на опашката

Случвало ли ви се е да галите кадифено меките уши на вашето кученце само, за да се обърне то след секунди и пред погледа ви да се озоват задните му части? Въпреки че не е толкова сладка за галене, тази зона е любима за галене и чесане на почти всяко четириного. 

чухуахуаСнимка: iStock

В статия от The Bark, д-р Бони Бийвър, професор по ветеринарна медицина в Тексаския университет A&M, обяснява, че:

„Причината, поради която повечето кучета предлагат задните си части и обичат да ги чешат там е, че това е много трудна зона, която не могат да достигнат сами. Помислете за най-трудното място, онова в средата на гърба ви. И колко е хубаво, ако има кой да ви почеше там“.

  • Зад врата

Задната част на врата на кучето – особено под нашийника, може да бъде трудно достъпна за него. Освен това, носенето на каишка може да причини сърбеж в тази зона. Така че, когато сте си у дома, направете услуга на четириногия си другар, свалете нашийника му и хубаво, старателно го почешете зад врата. 

куче галенеСнимка: iStock

  • Рамене

Специалистите от Vet Street споделят, че това е друго място, където повечето кучета ще оценят малко допълнително внимание! Галенето на раменете на животното не го кара да се чувства уязвимо и това е друго място, обичайно по-трудно за достигане. Плюс това, кой не обича добър масаж на раменете?

куче галенеСнимка: iStock

Вижте още: 

Защо кучетата толкова обичат да ги галим по коремчето

Извинете, мога ли да погаля кучето ви?

 

Виж още