6 ползи за кучетата от патешкото месо

куче месо Снимка: iStock

О бичайно свързваме патешкото месо с по-специални поводи и празници. Докато ние, хората, не хапваме този тип месо всеки ден обаче, в различни варианти на кучешката храна – гранули или консерви, то неизменно присъства, най-често в комбинация с въглехидрат. Този факт няма как да не ни накара да се замислим – технически погледнато, добре ли е за домашните ни любимци да хапват патешко толкова често?

Ползите от консумацията на патешко месо за кучетата

Кучетата могат безопасно да си хапват патешко месо в умерени количества. То има някои големи хранителни ползи за косматите ни другари и им осигурява основни вещества, от които се нуждаят в ежедневието си.

Това първокласно месо се счита за чудесна алтернатива за четириноги с хранителни алергии към други по-често срещани източници на протеин като пиле или говеждо. 

Dogsandcats.bg

куче месоСнимка: iStock

Освен това, кучетата могат спокойно да се насладят на различни части от патицата като шията или някои от вътрешностите (сърце, черен дроб и тн.). Всъщност, пилешките шийки са богати на аминокиселини и микроелементи, които са полезни за косматите ни другари. Патешкото може да се дава като вкусно лакомство или да се добави към съставка към менюто на животното. 

Ползи за здравето от консумацията на патешко за кучетата

Патешкото месо е безопасно за хапване от кучетата, стига да се дава в умерени количества. То може да бъде чудесна част от една добре балансирана диета. Освен това, патешкото е:

  • Добър източник на протеин

Патиците са отличен източник на протеини и аминокиселини, от които кучетата се нуждаят за мускулен растеж и добра кожа. 

  • Добър източник на аминокиселини

Освен протеини, патицата е чудесен източник на аминокиселини. Това месо е богато на лизин и левцин, отлични за понижаване за холестерола и изграждане на здрави кости и мускули. 

куче месоСнимка: iStock

  • Високо съдържание на мастни киселини

Не всички мазнини са вредни за кучетата. Патицата е с високо съдържание на омега-3 и омега-6 мастни киселини, основни хранителни вещества за четириногите ни другари. 

  • Добра алтернатива за придирчиви и алергични кучета

Една от най-големите ползи, която консумацията на патица може да донесе на домашния ви любимец, е че това месо е чудесна алтернатива за кучета с алергии или непоносимост към по-обикновени протеини като пилешко и говеждо. В допълнение, вкусът на патешкото е нещо, на което малко кучета могат да устоят!

  • Витамини от група В

Храните за кучета с основа патешко месо са богати на витамините от група В. За тях се знае, че помагат в превенцията срещу рак. 

куче месоСнимка: iStock

  • Високо съдържание на антиоксиданти

Патешкото месо е с високо съдържание на антиоксиданти, желязо, цинк и селен. Тези вещества са важни, тъй като помагат за образуването на червени кръвни клетки. 

В заключение, патицата е полезна за здравето на домашните ни любимци, тъй като е отличен източник на витамини от група В, протеини, аминокиселини и мастни киселини. Тя е и сред най-добрите алтернативи за четириноги, алергични към пилешко, свинско или говеждо месо. 

 

 

 

 

Виж още