Как да направим разходките с кучето ни по-забавни

куче разходка гора Снимка: iStock

В ероятно знаете, че ежедневните разходки са съществена част от това да си добър и отговорен собственик на куче. Когато сте навън с домашния си любимец по няколко пъти на ден обаче, искате или не, попадате в плен на рутината. А след това идва и скуката. Ако сте стигнали до този етап, то добрата новина за вас е, че има различни начини как да направите разходите с четириногия си другар по-забавни – и за самите вас, и за домашния ви любимец!

куче разходкаСнимка: iStock

Не позволявайте на разходките с кучето ви да се превърнат в скука. Събрахме за вас 5 от най-лесните начини да накарате домашния си любимец да си прекара по-забавно навън. А заедно с него – и самите вие да разнообразите деня си. 

  • Сменете маршрута

Най-лесният начин да добавите малко забавление към разходката на кучето си е да отидете на ново място. Изберете пътека, по която не сте минавали до сега – може да се окаже изключително приятно преживяване! Намирането на нови маршрути може да помогне за избягване на скуката, неминуемо съпътстваща ежедневната разходка с питомеца ви.

Dogsandcats.bg

куче разходкаСнимка: iStock

Независимо дали става въпрос за нов парк, пешеходна пътека или улица в квартала ви, вие и домашният ви любимец ще се забавлявате истински, изследвайки новата среда. Друг начин да направите разходката си още по-приятна: оставете кучето си да следва естествените си инстинкти и да подуши нещата по пътя си.

  • Правете снимки, създавайте спомени

Обичате ли да правите снимки? Независимо дали сте професионален или начинаещ фотограф, разходката с кучето ви е чудесна възможност за малко практика. Можете да се забавлявате, като снимате косматия си другар на едно и също място, всеки сезон или при различни метеорологични условия. Готовият продукт ще ви остане за спомен за цял живот. 

куче разходкаСнимка: iStock

Искате и самите вие да сте в снимката? Овладейте изкуството да си правите селфита или помолете любезен непознат да ви щракне. Защото, нека си признаем, вероятно изглеждате очарователно редом до кучето си!

  • Споделете разходката с приятел

Липса на мотивация? Защо не помолите приятел или роднина да се присъедини към вас на разходка с кучето ви? Освен че ще се насладите на компанията на близък за вас човек, ще се раздвижите и ще осигурите на питомеца си препоръчителното количество упражнения, от които има нужда. 

  • Спрете и кажете „здравей“

Друг чудесен начин да направите разходката с кучето си по-забавна, е да общувате повече с хората, които срещате по пътя си. Кажете „здравей“ и разменете няколко думи със съседа си. Или завържете нови запознанства в близкия кучешки парк. Домашният ви любимец ще оцени допълнителното внимание, а социалната връзка ще бъде от полза за самите вас. 

куче разходкаСнимка: iStock

Необвързани сте и търсите специален човек? Разходките с кучето ви могат да бъдат фантастичен, леко небрежен начин да се срещнете с толкова много нови хора! Така че, следващият път, когато някой симпатичен непознат спре, за да погали питомеца ви – защо не се представите и не направите следобедната си разходка малко по-вълнуваща?

  • Разменете ролите

Експериментирайте с различни начини да промените нещата. Това може да означава: промяна на темпото, включване на спорни дейности като колоездене, туризъм или бягане. И накрая- използвайте играчки или игри, а ако кучето ви все още не е усвоило как да ходи на повод без да се дърпа или е колебливо при изпълнение на основни команди – включете кратки тренировъчни сесии. 

куче лятоСнимка: iStock

 

Виж още