10 неща, на които кучетата могат да ни научат за любовта

куче и човек Снимка: iStock

В секи, който някога е бил влюбен знае, че това е непредсказуемо, невероятно и незабравимо приключение. Което като емоция, ако питате нас, силно се доближава до усещането да имате куче в живота си! Домашният любимец може да ви научи на много неща за вас самите. Защото, не бива да забравяме, че любовта е нещо, което косматият ви другар ни показва всеки ден - със своите нежен дух и добро сърце!

куче обичСнимка: iStock

Мислите, че знаете много за любовта? Е, ето някои неща, които можем да научим за най-красивото човешко чувство от съжителството с любимото ни куче: 

  • Любовта е безусловна

Кучетата ни обичат, независимо от всичко и при всякакви обстоятелства. Не ги вълнува дали сте загубили работата си или все не успявате да свалите онези десет килограма, натрупани по време на празниците – в техните очи вие сте перфектни такива, каквито сте. Без значение през какво преминавате!

Dogsandcats.bg
  • Любовта ще ви накара да се почувствате цялостни

"Ти ме допълваш“ – всички помним това, нали? Така си и помислихме! Е, що се отнася до домашния ви любимец - за него вие сте всичко, не го забравяйте!

куче обичСнимка: iStock

  • Любовта ни променя към по-добро

Независимо какви сте били до сега – в момента, в който изпитате обич към някого, това чувство ще ви омекоти отвътре. И това е така, защото истинската любов изважда най-доброто от човек.

  • Любовта е разбиране

За да обичате някого, включително и куче, трябва да се научите да разбирате нуждите му и да го приемате такова, каквото е. 

  • Любовта е трудна работа

Да отглеждаш куче не е лесна задача. Е, същото се отнася и за любовта. 

куче обичСнимка: iStock

  • Не можем да изберем кого да обичаме

Ние, признаваме си, сме големи привърженици на идеята за любовта от пръв поглед. Важи и за хора, и за кучета. Ако ви е бил достатъчен само един поглед в очите, за да сте сигурни, че едно кутре е точният домашен любимец за вас, значи знаете за какво говорим! 

  • Понякога любовта изисква компромиси

Добре, на всеки може да се случи да отстъпи от принципите си. Както, когато си казахте, че повече няма да позволите на кучето си да се качва на дивата или леглото ви. И някакси сами пристъпихте това правило още на следващия ден...

куче обичСнимка: iStock

  • Преживяванията не са същите, ако нямате с кого да ги споделите

Няма значение колко страхотен е животът ви, ако нямате някой специален, с когото да го споделите, нещата просто не са същите. И дори ежедневните дейности просто са по-приятни, когато кучето ви е наоколо... защото в крайна сметка то ви обича и би дошло навсякъде с вас!

  • Любовта означава да поставиш другите пред себе си

Любовта е жертва и поставяне на нуждите на другите пред собствените. Повечето собственици на домашни любимци знаят, че това не е кой знае какво, след като това сладко кученце веднъж е влезнало и откраднало сърцето ви. 

  • Истинската любов трае вечно

Никога не позволявайте на някой да ви каже, че истинската любов е просто романтична идея! Тя със сигурност е някъде там! А междувременно – оставете кучето си да ви показва нейните малки проявления всеки ден. Поне, докато дойде този специален човек... и той, разбира се, е такъв, който вашият четириног спътник одобрява, разбира се!

куче спиСнимка: iStock

Вижте още: 

10 идеи как покажете обич на кучето си на Свети Валентин

Влюбват ли се кучетата

 

Виж още