10 неща, на които кучетата могат да ни научат за връзките

куче човек Снимка: iStock

В ръзката с домашния ни любимец безспорно е една от най-важните и ценните, които имаме през живота си. Замисляли ли сте се обаче, че благодарение на кучето ни, можем да подобрим взаимоотношенията си с половинката и като цяло – да станем по-добри партньори? Не ни вярвате? 

Ето 10 урока, на които кучето може да ви научи за връзките – не само с любимия човек, но и с членовете на семейството, близките и приятелите ви. Защото винаги можем да бъдем една идея по-внимателни и по-добри във взаимоотношенията си с околните! 

куче двойкаСнимка: iStock

  • Прощавайте грешките

Без значение какво правим ние, хората – дали ни се случва да закъснеем след работа или излизаме на кафе с приятели без тях, кучетата не са злопаметни. Те ни прощават грешките и не се замислят дали не сме направили нещата нарочно, за да нараним чувствата им. 

Dogsandcats.bg
  • Всяка секунда време заедно е ценна!

Колко е прекрасно да се прибереш у дома при някой, който винаги се радва да те види, нали? Независимо дали сме прекрачили прага на външната врата преди пет часа или пет минути, кучешките ни другари са изключително развълнувани да са отново с нас! В днешния свят на постоянна „заетост“, често забравяме просто да поспрем за няколко секунди, за да отпразнуваме факта, че любимите ни хора са наоколо. 

  • Грижете се за физическата си форма

Живеем в стресиращ свят. Упражненията са чудесен начин да се преборим с напрежението в живота си. Но и да прекараме малко качествено и пълноценно време с любимите си хора, далеч от екраните на компютри или телефони. А и, убедени сме, всяко куче би се съгласило, че всички ние щяхме да бъдем по-добре, ако прекарвахме повече време заедно на разходки. 

куче двойкаСнимка: iStock

  • Понякога няма нищо по-хубаво от малко тишина

Често, дори без да се усетим, се увличаме в това да споделим своята гледна точка и впечатления, вместо да обърнем внимание на това, което нашият партньор се опитва да ни каже. Да, слушането е тежка работа. Нашите кучета обаче, са почитатели на тишината. Те просто навеждат глава и се опитват да разберат нашето послание. 

  • Няма грешен начин да покажем малко обич

От полагане на глава в скута ни, докато гледаме филм до див лай и тичане в кръг, когато ни предстои разходка в парка – кучетата ни дават да разберем по съвсем явен начин, че сме обичани всеки ден. 

куче двойкаСнимка: iStock

  • Бъдете себе си!

„Ако не можеш да обичаш себе си, как точно ще обичаш и някой друг?“. Всички сме чували тази мисъл. Що се отнася до кучетата ни, те нямат интерес да бъдат нещо друго, освен себе си. И може би това е причината да са толкова искрени и открити в чувствата си. Те не искат да впечатляват. Те просто искат да обичат.

  • Не забравяйте да се забавлявате

Срещали ли сте някога куче, което е твърде заето, за да се забавлява? За разлика от многото хора, които сякаш са забравили как да правят това. А не бива, защото животът е твърде кратък, за да не отделяме време, за да поиграем или да покажем на тези, които обичаме, колко държим на тях.

  • Лоялността е важна

Кучетата не се оплакват на приятелите си, когато оставяме мръсните съдове в мивката за утре. Нито негодуват, че сме качили няколко килограма отгоре или се появяваме малко по-късно за вечерната разходка. Да, няма да видите домашен любимец, който съзнателно да накара своя човек да се чувства зле. 

куче човекСнимка: iStock

  • Отнасяйте се с близките си дори по-добре, отколкото заслужават

Всички ние трябва да се стремим да бъдем хората, за които нашите кучета ни мислят. Ежедневният тласък, който получаваме от обожанието на домашните ни любимци, трябва да ни напомня, че е добре да даваме този подарък и на другите. 

  • Понякога трябва да си дадете малко пространство

Кучето не разбира вашите хобита, то си няма понятие от Facebook или Интернет. По същия начин, по който ние не разбираме радостта и ентусиазма, с които се въргаля в близката кална локва. И ако се замислите, не е и нужно. Защото именно индивидуалните ни интереси ни допълват и ни позволяват да постигнем хармония и баланс. В крайна сметка – всеки има нужда от лично пространство и време, нали?

куче човекСнимка: iStock

 

Виж още