10 цитата за кучетата, които ни напомнят защо сме щастливи да ги имаме!

куче човек Снимка: iStock

А ко грижата за кучето ви е променила живота ви – по един или друг начин, добре дошли в нашия клуб! Тези сладки животни са известни с това, че докосват сърцата на всички, които срещнат по пътя си, включително техните собственици. Но често, улисани в обичайната рутина, е лесно да забравим колко щастливи сме да имаме нашите кучешки спътници редом до себе си!

куче човекСнимка: iStock

За да започнем новата година с благодарност и топлина в сърцата, събрахме за вас тези 10 прочувствени цитата за кучетата и за начините, по които четириногите добавят стойност към живота ни. От безусловната им обич до забавните им лудории – има толкова повече причини да ценим кучетата, отколкото бихме могли да преброим. А това са само част от тях, които, вярваме, ще докоснат сърцето ви!

  • „Кучетата говорят, но само на тези, които знаят как да слушат.“ – Орхан Памук

Независимо дали сте нови в отглеждането на домашен любимец или сте били около кучета през целия си живот, вероятно имате идея колко силна е връзката между човек и косматия му другар. Отнема време, за да се изгради доверие и може би невинаги чувствате, че говорите на един и същ език. След като започнете да се разбирате обаче, все едно сте на собствена честота!

Dogsandcats.bg

кучеСнимка: iStock

  • „Искам да работя като куче, правейки това, за което съм родена – с радост и цел!” – Опра Уинфри

Има много неща, на които можем да се научим от домашните си любимци. От постоянството и рутината на навиците им, до начина, по който живеят – за момента. Ако имаше и повече хора, които се стремяха да работят и живеят със същите радост и цел, светът може би щеше да бъде много по-щастливо място!

  • „Кучето е единственото същество на земята, което ни обича повече, отколкото обича себе си.“ – Джош Билингс

От смешните им номера, през мокрите целувки до ентусиазираните им поздрави, когато ви приветстват у дома – обожанието на домашните любимци към хората, които обичат, няма аналог! Тях не ги вълнува какво е било миналото ви или с какво се борите в настоящето – те просто ви обичат!

куче се взира в човекСнимка: iStock

  • Кучетата са нашата връзка с рая. Те не познават злото, ревността или недоволството. Да седиш редом до куче на хълм в един великолепен следобед означава да се върнеш в Рая – там, където да не правиш нищо не беше скучно, беше мир.“ – Милан Кундера

Каквото и да правите с кучето си, в каквото и настроение да се намирате, няма съмнение, че животното ще ви помогне да оцените малките моменти. Днешният свят е толкова забързан, че е лесно да забравим да поспрем и да си поемем дъх - не се страхувайте да оставите малкия си приятел да ви го напомни!

  • „Животът с куче е твърде кратък. Единствената им грешка, наистина.“ - Агнес Слай Търнбул

Попитайте всеки стопанин на куче и той ще се съгласи: Кучетата заслужават да живеят вечно! Въпреки че любимите ни космати приятели може да не са наоколо през целия ни живот, годините, които прекарваме с тях, са толкова пълни със смях, обич и взаимност, че оставят трайни отпечатъци от лапи върху сърцето ни!

  • „Ако в рая няма кучета, тогава, когато умра, искам да отида там, където са отишли те.“ - Уил Роджърс

Често се казва, че всички кучета отиват в рая, но ако това не е точно така, то ние сме твърдо зад думите на Уил Роджърс по този въпрос. Просто не можем да си го представим по друг начин! Където и да отиват, когато ни напуснат един ден, със сигурност се надяваме да ги видим там!

куче човекСнимка: iStock

  • „Моята модна философия е, че ако не си покрит с кучешка козина, животът ти е празен.“ - Елейн Буслер

Разбира се, някои породи линеят повече от други, но щом космите на домашния ви любимец са станали най-често използваният ви моден аксесоар, значи сте достигнали ново ниво на свързване с четириногия си другар. Което може само да ви радва!

  • „Моето малко куче – сърчице в краката ми.“ - Елизабет Уортън

Толкова кратка фраза, а има толкова голямо значение, което всеки собственик на куче може да почувства с душата си! Ако сте като повечето собственици на домашни любимци, вашият питомец за вас е много повече: той е приятел, дете, може би дори – продължение на вас и вашето сърце, поседнал винаги в краката ви!

куче човекСнимка: iStock

  • „Най-голямото удоволствие на едно куче е, че можеш да се направиш на глупак с него и то не само няма да те смъмри, но и ще се присъедини към теб!“ - Самюел Бътлър

Не само, че кучетата ни се въздържат от преценки и ни обичат независимо от всичко, те често са готови да участват във всички наши ежедневни дейности, колкото и безумни да са те! Когато вие сте развълнувани, те са развълнувани! Време е за дрямка? Е, те вероятно ще се присъединят към вас и за това. Едно нещо е сигурно, винаги ще имате спътник с каквото и да се захванете. 

куче човекСнимка: iStock

  • „Открих, че когато си дълбоко покрусен, има неща, които можеш да получиш от мълчаливата отдадена дружба на едно куче, които не можеш да откриеш у никой друг.“ - Дорис Дей

Независимо дали сте имали страхотен или ужасен ден, най-добрият ви приятел ще бъде до вас, независимо от всичко. Любовта на домашния ви любимец може да ви помогне в края на един труден момент – доказано е!

А сега е време да покажете на вашето куче колко много ви е грижа за него! Независимо дали това ще включва почесване по коремчето, малко допълнителна игра или лакомство, или разходка из квартала заедно – има толкова много начини да накарате косматия си другар да се почувства специално! 

куче човекСнимка: iStock

 

 

 

Виж още