10 неща, по които кученцата и малките деца си приличат

дете и куче Снимка: iStock

К ученцата са невероятно сладки и много хора се отнасят с тях като с деца. И в много отношения те всъщност действително приличат на тях! Някои от сладките неща, които кученцата правят, толкова напомнят поведението на подрастващите малчугани (най-вече на тези между 1 и 3 години), че действително е забележително! Ето 10 неща, които ще ви докажат правотата на това ни твърдение! 

куче детеСнимка: iStock

  • Смятат, че всичко, което се изпречи на пътя им, става за ядене

Кучетата, както и малките деца, изследват света около себе си, опитвайки го. Така че ще трябва да отделите значително време (и усилия), за да ги спрете да ядат неща, които не трябва.

  • Общуването е приключение

Кучетата разбират и реагират най-добре на прости команди, подобно на малките деца. За това старайте се да бъдете кратки, точни и ясни в насоките си.

Dogsandcats.bg
  • Безопасността винаги е на първо място 

Подобно на децата, кученцата могат да се забъркат в куп неприятности и сякаш няма потенциално опасна ситуация, в която да могат да попаднат и която да пропуснат. 

дете кучеСнимка: iStock

  • Те искат да бъдат в центъра на всичко

Нито едно кученце не пропуска да се включи в действието – подобно на ентусиазирано дете. Така че – положете всички усилия да го включите в семейния си живот.

  • Никоя разходка не е кратка

Любопитството стимулира всичко, което едно кученце прави, така че когато излизате на разходка, подгответе се за много душене и изследване.

  • Трудно е да се устои на сладкото облекло

Макар да знаете, че едва ли ще му е особено удобно, а и самото животно да ви показва, че би предпочело да не го обличате – понякога няма как да не се поддадете на изкушението. Просто има толкова сладки дрешки!

дете и кучеСнимка: iStock

  • Невъзможно е да им се сърдиш 

Разбира се, кученцето може да е унищожило новите ви обувки, но как да устои човек на тази сладка и жална муцунка?

  • Подгответе се за няколко безсънни нощи

Първите няколко дни и седмици далеч от майката, братята и сестрите му ще бъдат трудни за домашния ви любимец, така че бъдете подготвени, че едва ли ще спите много през нощта.

  • Толкова са сладки, докато спят!

Спящото кученце винаги е очарователна и донякъде ангелска гледка.

дете и кучеСнимка: iStock

  • Ще трябва да обезопасите къщата си

Защитата на дома ви за кученцето е много подобна на тази, която родителите правят за прохождащото си бебе. Да, има някои неща, които трябва да се направят, но така къщата ви ще стане по-безопасно и щастливо място за четириногия ви другар.

 

 

Виж още