10 от най-добрите филми за кучета в историята

куче филм Снимка: iStock

Т ърсите подходящ филм за уикенда, на който да се наслади цялото ви семейство? Ние идваме на помощ, защото сме подбрали за вас 10-те най-добри филма за кучета, които историята познава. Бързаме да ви предупредим, че може да станете леко по-емоционални, гледайки някои от тях. Но като едни истински любители на четириногите сме сигурни, че ще ги оцените! Е, готови ли сте за летен филмов маратон? 

куче филмСнимка: iStock

Започваме нашия списък с най-добрите филми за кучета с един от най-новите от тях. Ако все още не сте попадали на „Невероятния живот на Енцо“, то бързо поправете тази грешка! 

Това е затрогваща история, изпълнена с любов, забавление и малко тъга, защото е като самия живот! Ние ви гарантираме, че ще се влюбите в Енцо, очарователно куче, което споделя страстта към автомобилните състезания със своя собственик. И както вече споменахме, не забравяйте да си подготвите кърпичките, защото ще са ви необходими...

Dogsandcats.bg

Друг любим филм, „Марли и аз“ ни потапя в историята на едно непослушно кученце, което мигом ще открадне сърцето ви! Гарантираното забавление ни позволява лесно да прозрем защо домашните ни любимци стават толкова бързо част от семейството ни. И да, не забравяйте за носните кърпички, силно препоръчителни са, ако си пуснете тази лента. 

Няма как списъкът ни да мине без тази класика с Том Ханкс, която ще зарадва най-малките вкъщи. Въпреки че не е дълбока или прочувствена история, тя ще осигури забавление за всички. 

Още една класика, която по наше мнение никога няма да излезе от мода. Това е един от онези филми, които всички поколения обичат, защото кой може да устои на този огромен миловиден Санбернар в огромно сърце? 

Този филм на Дисни, вярвате или не, излиза през далечната 1955 г.! Но до днес все още има своите верни почитатели сред малчуганите. И това е съвсем закономерно: Лейди и Скитникът ни разказват една история за любов и приятелство, която носи своите вечни, непреходни послания. 

куче филмСнимка: iStock

Как бихме могли да забравим за симпатичното и странно куче от филма на Тим Бъртън? Черно-бялата лента ни потапя в историята на едно момченце, което връща починалото си куче към живота с помощта на магия. И въпреки всички проблеми, които следват от това, бъдете сигурни в едно: краят е щастлив! 

Дисни ни представят историята на куче-актьор, което се мисли за супергерой. Този сладък анимационен филм разказва за истинското приятелство и обичта, съчетани с безкрайни приключения, които гарантират чудесно лятно настроение!

В този филм, чрез няколко истории на смъртни случаи (някои изключително трогателни и разстройващи) ще научим за различните взаимоотношения, които са имали хората с домашните си любимци. И може би ще си дадем отговор на въпроса: Защо имаме нужда от куче в живота си.

След предишната силно емоционална и леко тежка история, създателите на „Кучешки живот“ залагат на продължение, което не е драма, а комедия. Искате ли да знаете какво мисли вашето куче? Е, гледайки този филм, може да придобиете известна представа! Смехът е гарантиран, сълзите също, но краят е… обнадеждаващ!

куче филмСнимка: iStock

Този стар филм безспорно заслужава своето място в нашата селекция. Той ни потапя в историята на Майкъл Дули, темпераментен полицейски детектив, разследващ наркодилъри. Негов верен помощник е Немската овчарка Джери Лий. След много забрани, проблеми и комични ситуации, помежду им се завързва приятелство за цял живот.  

Представихме ви нашата скромна селекция от 10 филма за кучета. А сега, възползвайте се от дългите лежерни летни дни, за да им се насладите като семейство – с вашия домашен любимец наблизо, разбира се!

 

 

 

 

 

Виж още