10 причини да се влюбите в човек с куче

куче Снимка: iStock

В секи собственик на куче поне веднъж в живота си се е шегувал, че не би се срещал с някой, който домашният му любимец не харесва. В тези думи обаче, бъдете сигурни - има известна истина. Защото,

когато избираме човек до себе си, няма как да пренебрегнем отношението му към четириногия ни приятел. А неразбирането, че косматият ни спътник винаги е на първо място, може да доведе до недоразумения, проблеми и дори – да последва раздяла. 

Можете да си спестите всичко това, ако се влюбите в някой, който обича кучета! А още по-добре – ако отглежда четириного! Вижте 10 причини защо това ще ви спести много главоболия, обяснения и в крайна сметка – възможни разочарования!

Dogsandcats.bg

Човек, който обича и отглежда кучета

  • Няма да има проблем кучето да спи при вас

За партньор, който не е свикнал с това, че домашният ви любимец обича да дремва в краката ви през нощта, тази рутина може да е странна и неразбираема. При човек, отглеждащ куче – дори и да не е почитател на това то да се качва на мебелите, шансът този навик да не предизвика проблем е далеч по-малък. 

двойка с кучеСнимка: pixabay.com

  • Няма нищо против „кучешките целувки“

Кучето ви облизва лицето ви, а когато след това тръгнете да целунете половинката си – той/тя се дърпа? Звучи ли ви познато? Е, за любител на кучетата това далеч не е проблем, а някои по-запалени кучкари дори не биха го забелязали!

кучеСнимка: iStock

  • Разбира, че вашето куче е на първо място

Прекъсвате важна среща, защото кучето ви е болно? Трябва да се прибирате, за да го изведете и „не можете да се забавите още половин час“? Ако изберете за ваш партньор любител на четириноги, то не е нужно да му обяснявате всеки път защо има неща, свързани с отглеждането на косматия ви приятел, които не търпят отлагане. Напротив – той може дори да предложи да се видите директно в кучешкия парк, а „романтичната ви вечер“ да е на хамак, гледайки как животните си играят!

  • Споделя вашата страст

Основата на една добра връзка е споделянето на интереси и страсти. Ако кучетата са вашата – защо не намерите партньор, който се чувства по същия начин! 

  • Няма да се оплаква от разходите

 Ето думи, които никой собственик или любител на куче не би искал да чуе от половинката си: „Харчиш повече пари за животното, отколкото за мен!“. Да, ние знаем, че го правим – и какво от това! Ако изберете да споделите живота си с друг любител на кучета, тази тема няма да става повод за нападки и оплаквания. 

кучеСнимка: iStock

  • Ще иска да взимате кучето с вас

За вас няма нищо по-хубаво от почивка в компанията на домашния ви любимец. Ако обаче половинката ви иска „почивка“ от кучето и се налага да водите този спор всеки път, щом планирате ваканцията си заедно, значи това може би не е вашият човек. Потърсете такъв, който няма да има нищо против косматия ви приятел да ви придружава, ще търси места, където домашните любимци са добре дошли – и ще е щастлив от това!

  • Няма да има нищо против кучешките косми

По почти всичките ви дрехи има кучешки косми, колкото и старателно да ги почиствате? И това никак не ви притеснява, нали? Е, има и други хора като вас – просто трябва да откриете вашата половинка! 

  • Нямат проблем с това, че телефонът е пълен със снимки на кучето ви

На всеки стопанин на куче се е случвало – някой ви моли да покажете снимка на домашния си любимец, а вие започвате да превъртате през 200 изображения, за да намерите „онази“ снимка, на която животното е най-сладко. Е, ако живеете с друг любител на кучета, той няма да има проблем с това, че телефонът ви прелива от снимки на косматия ви спътник.

кучеСнимка: iStock

  • Купува подаръци за кучето ви

Ако половинката ви обича кучета, той/тя винаги ще се сеща да вземе по нещо и за домашния ви любимец. Без повод – просто така. Може да ви изглежда глупаво, но ако половинката ви се нахвърля върху вас всеки път, когато купувате подарък на кучето си – нещата едва ли ще продължат дълго.

  • Готов е да ви споделя с домашния любимец

Кучето ви обича да се гушка с вас на дивана? И нямате нищо против, че когато влезете през вратата „се залепя“ за вас и не ви оставя на мира, докато не си поиграете с него? Човек, който не е гледал куче може да не е в състояние да разбере защо домашният ви любимец се нуждае от толкова внимание. 

Убедени сме, че има още безброй причини, поради които да изберете човек, който обича кучета пред такъв, който не храни особени симпатии към тях. Разбира се – всичко е въпрос на индивидуален избор. В повечето случаи обаче – ако имате куче в живота си знаете, че да сте във връзка, в която другият не обича четириноги е… най-малкото трудно. 

 

Вижте още: 

Как да познаем, че кучето ни ревнува

5 начина кучето да заобича новия ви партньор

Виж още