5 начина кучето да заобича новия ви партньор

двойка с куче Снимка: pixabay.com

Б ихте ли се разделили с някого, ако той/тя не се разбира с вашето куче? 

Според проучване, направено през 2013 година в САЩ, почти ¾ от представителките на женския пол заявяват, че биха прекратили връзката си с някой, който има конфликт или не си допада с домашния им любимец. Разбира се, анкетираните споделят, че за тях косматият им приятел е като част от семейството и след като новият им партньор явно не разбира това, няма смисъл да продължават да са заедно. 

Значи ли това, че ако любимото ви куче и новият ви партньор не се разбират – всяка надежда е загубена? Експертите казват - твърдо „не“. Има начини да помогнете на четириногия си приятел и новият човек в живота си не само да се сприятелят, но и да искат да прекарват време заедно! Необходими са ви само търпение и много любов! 

двойка с кучеСнимка: pixabay.com

Dogsandcats.bg

Вижте 5 стъпки, чрез които можете да накарате вашето куче да заобича партньора ви:

  • Внимавайте за прояви на ревност

Когато се прегръщате на дивана с любимия си, докато гледате филм, игнорирате напълно домашния си любимец. Може би не го осъзнавате, но някои четириноги са много чувствителни към промените в поведението на „своите“ хора. Уверете се, че демонстрирате не по-малко обич и внимание на кучето, колкото е получавало и до сега, включително и когато новият човек в живота ви е наоколо. Още по-добре ще е ако заедно с него поиграете или се позабавлявате с животното.

  • Направете срещата им щастливо събитие

Всеки път, когато домашният ви любимец и партньорът ви се срещнат, постарайте се асоциацията, която остава в ума на кучето ви, да е положителна. Можете да го постигнете най-лесно чрез лакомство или похвала – награждавайте животното всеки път, когато се държи добре около партньора ви. 

За „нормално“ поведение, достойно за награда се брои: да го подуши, да го оближе или да му се зарадва. 

кучеСнимка: pixabay.com

  • Разберете териториалното поведение на кучето

Някои кучета реагират много крайно и остро ако усетят миризма на котка или друго четириного. Това може да ги направи нервни и несигурни. Уверете се че партньорът ви не „внася“ подобни дразнения у дома чрез палтото, чантата или обувките си. 

  • Уважавайте границите на кучето

Нека му го признаем – кучето ви беше тук преди новият ви партньор, нали? Разбираемо е, че за четириногия ви приятел е странно в дома му да дойде някой, който да се опита да „поеме властта“ и да му дава команди, без да го уважава. 

двойка с кучеСнимка: pixabay.com

Важно е животното да се чувства комфортно, а не заплашено.Сближаването с партньора ви трябва да става бавно и постепенно, а не чрез рязко навлизане в личното пространство на кучето. Оставете го то само да се приближи, вместо вие.

  • Направете присъствието на новия си партньор успокояващо

Животните гледат на нови хора и ситуации като потенциална заплаха, докато не се уверят, че няма от какво да се притесняват. Нека кучето ви усети, че компанията на дадения човек ви е приятна, така и атмосферата ще стане хармонична и спокойна. За целта – говорете с по-тих тембър, избягвайте резките движения и шумове. 

Колкото по-безопасно и комфортно се чувства домашният ви любимец, толкова по-бързо той ще се отпусне и ще свикне с чуждо присъствие.

За да се увенчаят с успех тези съвети, имате нужда освен от много търпение и всеотдайност, така и от разбиране от страна на партньора ви.Важно е да сте последователни и да не обърквате животното – кучетата усещат, когато към тях се подхожда с любов и не им трябва много време, за да отвърнат със същото!

двойка с кучеСнимка: pixabay.com

Вижте още:

Чувстват ли кучетата тъга

Харесва ли му на кучето да го прегръщаме

Виж още