10 спестяващи време трика за собственици на кучета

куче човек щастие Снимка: iStock

В ремето е ценен ресурс и на всички ни се иска да имахме възможност да прекарваме повече часове в компанията на четириногите ни другари. И когато това най-накрая се случи, оставайки си у дома, някак все се случва така, че цялото ни уж „свободно“ време отива в домакинска работа. Плюс стандартните грижи за домашния ни любимец, свързани с хранене, чесане и други – всички те отнемат толкова много време, че не успяваме да се насладим качествено на времето, прекарано с домашния ни любимец. 

Тези 10 спестяващи време хака ще ви помогнат да пресметнете и планирате по-добре ангажиментите си за деня, така че да ви остане малко допълнително време за игра на донасяне или гушкане по време на любимото ви шоу.

куче човекСнимка: iStock

  • Съхранявайте храната умно

Вместо да се борите с 5-килограмовата торба с гранули на кучето си (да вдигне ръка този, на когото не се е налагало да прекарва цял час в събирането на суха храна по пода…), съхранявайте яденето на питомеца си в херметически затворен контейнер. Така не само, че ще я запазите свежа, но това ще улесни изваждането й с мерителна лъжица. И край на гадаенето и меренето на око колко голяма порция следва да получи животното. 

Dogsandcats.bg
  • Създайте си график

Не губете време в повтаряне на задължения. Колко пъти кучето ви получи храна днес? Или лакомство? А дали не го разходихте два пъти вместо три? Или пък беше само един... Нарисувайте или закачете на стената си дъска, където да фигурира списъка му за деня. И когато някой от членовете на домакинството ви направи нещо – просто го зачерква. Лесно, просто и ефективно. А и, бъдете сигурни, кучето ви ще ви е благодарно, че не сте го изкъпали два пъти! 

куче обичСнимка: iStock

  • Използвайте чистачката на автомобила си за почистване на седалките

Прекарали сте забавен ден с кучето си извън града, но трябва спешно да приведете колата в добър вид, преди да вземете родителите си от летището на следващия ден? Използвайте  чистачката (онова нещо, което се използва за почистване на прозорците, когато сте на бензиностанцията) директно върху платнените си седалки. Така ще съберете бързо дългите косми на животното и ще съкратите времето за почистване значително. 

  • Порционирайте храненията му

Ако смесвате мокра и суха храна, можете да си спестите малко време, като приготвите количеството, което ще ви е необходимо за една седмица. След това го разделете на части и запечатайте в торбички или контейнери. 

куче хранаСнимка: iStock

  • Проявете креативност при миенето на зъбите

Ако кучето ви мрази да му миете зъбите, не се борете с него. Вместо това бъдете хитри, сложете малко паста за зъби върху кокалче или въже, което питомецът ви обича да дъвче. Така без да се усети, дъхът му ще стане една идея по-свеж. 

  • Бъдете организирани

Ако сте като нас, то вероятно прекарвате доста от времето си в търсене на предметите, от които се нуждаете в грижите за кучето си – каишка, повод, четка, паста за зъби, торбички за боклук и тн. Вместо да губите по малко излишно време всеки ден, създайте си зона, запазена само за вещите на косматия ви другар. Дали ще е рафт или чекмедже – решавате вие, важно е нещата на кучето ви да са на едно място, спретнати и отганизирани. 

  • Ново приложение на бебешката пудра

Това може да ви звучи леко странно, но бебешката пудра помага за по-бързото и лесно разресване и разплитане на козината на кучетата. Освен това – кожухчето на питомеца ви ще ухае чудесно!

куче човекСнимка: iStock

  • Бъдете гъвкави

Трябва да посетите грумъра си за подрязване на ноктите на кучето си? А като се замислите, то се нуждае и от баня… Защо не планирате това посещение, когато имате и други задачи за деня. Така ще можете да го оставите, да свършите задълженията си, а след това да приберете питомеца си на път за вкъщи. И току що си спестихте едно пътуване!

  • Доставка до дома

Много компании вече предлагат директна доставка до дома на храна, играчки, лакомства и всичко останало, от което има нужда кучето ви у дома. Това ви спестява задачата да отидете и сами да ги купите. 

  • Посещенията при ветеринарния лекар – извън натоварените часове

Не губете време да седите и да чакате във ветеринарния кабинет. Вместо това се уверете, че сте запазили посещението си в по-ненатоварените дни и часове от деня. Това обикновено обхваща интервала от средата на следобеда, през делничните дни. 

куче човекСнимка: iStock

 

 

Виж още