3 житейски урока, които ще ви направят по-добър човек за кучето ви

куче човек Снимка: iStock

Н езависимо дали сте стопанин на кученце отскоро или на възрастно четириного, сигурни сме, че искате да дадете на косматия си другар възможно най-добрия живот. Въпреки че правите всичко по силите си – търсите най-добрите лакомства, посещавате най-безопасните паркове, миете зъбите на питомеца си и не би било пресилено да кажем, че сте готови на всичко под слънцето за косматия ви другар, все пак може би се чудите от време на време „дали го правите правилно“.

куче човекСнимка: iStock

Разбираме ви. Били сме, а и често ни се случва отново да се озовем на вашето място. Ето защо решихме да споделим с вас три житейски урока, които ще ви помогнат да придобиете необходимата ви увереност. Какво имаме предвид? Продължете да четете, гарантираме ви, че до края на тази статия ще се почувствате много по-добре! 

Три житейски урока, които ще ви направят по-добър човек за вашето куче

  • Житейски урок №1: Вината не ни води до никъде.

Няма смисъл да инвестирате време и енергия в преживяване на резултат, който искате да промените, но вече няма как да го направите. Визираме това „ами ако“, което се е прокрадвало в ума на всеки от нас! Изнемогването над дадена ситуация не е здравословно – нито за вас, нито за тези, които ви обичат. За това, опитайте се да действате на момента по такъв начин, че да не съжалявате след това.

Dogsandcats.bg

куче човекСнимка: iStock

  • Житейски урок №2: Не се страхувайте да говорите от името на вашето куче.

Научете се да задавате въпросите и да изразявате притесненията, свързани с домашния си любимец. Най-вече – по време на посещенията при ветеринарния си лекар. Не забравяйте, че животното няма как да попита само за нещата, които го вълнуват. Вие сте неговият човек, неговият глас и то разчита изцяло на вас. Не забравяйте, че винаги имате възможност да получите второ мнение. За това – никога не се колебайте да задавате въпроси, свързани със здравето и грижите за домашния ви любимец. 

куче човекСнимка: iStock

  • Житейски урок 3: Интуицията има значение. 

Наречете го шесто чувство. Или остро наблюдение. Може дори – майчина интуиция. Въпросът е, че вие познавате кучето си по-добре от всеки друг. 

 

 

 

 

Виж още