5 любопитни причини защо кучетата харесват топките за тенис

куче тенис топка Снимка: iStock

Д ори и да не сте любител на кучетата, то вероятно сте забелязали, че четириногите сякаш не могат да се наситят на играта с тенис топки. Те са забавни за преследване и приятни за дъвчене, а тъй като са достъпни, почти всеки собственик залага на тях като средство за обогатяване, тренировка и свързване с домашния си любимец.

куче тенис топкаСнимка: iStock

Не би било пресилено да кажем, че топката за тенис се е превърнала в общоприета играчка. И като вземем предвид всичките й уникални предимства пред другите гумени кокали, фризбита или въжета за дърпане, то може би не е никак чудно, че косматите ни другари обожават мъхестите зелени кълба! 

А ето и 5 основни причини защо четириногите толкова обичат играта с топка! За някои от тях, признаваме си, и ние не се бяхме сетили!

Dogsandcats.bg
  • Те са пружиниращи

Подскачащата композиция на топката за тенис предоставя истинско забавно качество, което всяко куче може да оцени! Порестата й обвивка осигурява приятно дъвчене, а еластичността засилва динамиката на самата игра. 

куче тенис топкаСнимка: iStock

Наред с кръглата форма, която поставя тенис топките много напред в класацията за предпочитани играчки за много домашни любимци, за вас е лесно да я хвърлите, а да я донесе... е, малко са нещата, които са толкова забавни за кучетата! Не бива да забравяме, че всички четириноги имат хищнически инстинкт (в по-малка или по-голяма степен проявен, разбира се), а непредсказуемите движения на хвърлената топка за тенис осигуряват перфектната стимулация за инстинкта им за преследване.

  • Те са с подходящ размер

Много гумени топки имат подходяща за дъвчене текстура и въздушна опора да отскачане, но малко са тези, които пасват добре и са подходящи за челюстите на кучетата. Тенис топките са с перфектния размер за четириноги със средна големина, което им позволява да ги хващат удобно в уста.

куче тенис топкаСнимка: iStock

  • Имат привлекателна миризма

Влакната на топката за тенис улавят различни миризми, докато тя подскача наоколо, много от които кучето може да намери за интригуващи! Тя, разбира се, поддържа и уникалната миризма на четириногото, както и на собственика му. Ако домашният ви любимец има износена топка, която обича, може би е защото е пълна с любими познати аромати. 

куче тенис топкаСнимка: iStock

  • Кучетата ги виждат по-добре

Кучетата имат изключителен афинитет към жълтите топки за тенис, не защото това е любимият им цвят, за поради това, че е един от малкото тонове, които могат да видят. Знаем, че косматите ни другари имат ограничено цветово възприятие – е са червено-зелени далтонисти, които регистрират нюансите на синьо и жълто сравнително добре. В резултат на тази особеност на зрението им, неоново жълтите тенис топки имат предимство при привличането на вниманието на четириногите. 

куче тенис топкаСнимка: iStock

  • Приятни са за дъвчене

Мъхестото покритие на топката за тенис осигурява мека текстура, на която се наслаждават много кучета. Усещането за четкане може да се усети добре върху зъбите и венците, като предлага нежен, но стимулиращ масаж. И всичко това предразполага питомеца ви да продължи да дъвче своята любима топка!

В заключение, всичко – от гледката до миризмата на тенис топките може да примами кучето и да го насърчи да играе. Простите спортни аксесоари са отдавна предпочитани за домашните ни любимци, а малко играчки изглеждат толкова ефективни и задържащи вниманието на четириногите, колкото са те!

куче тенис топкаСнимка: iStock

Вижте още:

Помощ! Кучето ми е обсебено играта на донасяне!

5 награди при обучението на кучетата, които не са храна

Виж още