5 начина да се реванширате на куче, което е било само цял ден

куче само Снимка: iStock

В сички собственици на кучета го познаваме добре. Онова тягостно и леко гузно чувство, което ни обзема в даден момент от деня, когато се замислим, че домашният ни любимец е принуден да стои цял ден сам, тъй като имаме работа в офиса. 

Между задълженията, сметките и грижите за човешките ни взаимоотношения, понякога е лесно да приемем кучето ни за даденост и да оставим нуждите му от компания на заден план

кучеСнимка: iStock

За щастие,

Dogsandcats.bg

четириногите ни другари са безусловно любящи, прощаващи и винаги готови да се сгушат в нас! Всичко, което трябва да направим, е да сме сигурни, че показваме достатъчно признателността си към тях, като компенсираме цялото време, прекарано далеч. 

Ако и вие (като нас) понякога се чувствате виновни и искате да се реванширате на домашния си любимец, предлагаме ви пет страхотни начина да го направите!

  • Добавете нещо по-специално за вечеря

Знаем, че след дълъг работен ден едва ли сте в настроение за кулинарстване. Въпреки това за домашния ви любимец би било истинска изненада, при това – приятна, ако получи нещо по-различно като бонус към вечерята си. Не е необходимо да прекарвате часове в кухнята – един кокал или месо, приготвено на пара и накъсано на малки парченца, ще свършат чудесна работа! Важен е жеста!

куче самоСнимка: iStock

  • Излезте и общувайте

Знаем, че кучетата са социални животни, които имат нужда от общуване с други себеподобни, понякога дори повече от нас, хората. След дълъг ден в офиса, и за вас, и за домашния ви любимец ще бъде приятно разнообразие да отскочите до близкия парк. Вашият космат другар не само, че ще оцени времето на открито, но и взаимодействието с други кучета е нещо супер здравословно за животното.

куче разходка паркСнимка: iStock

  • Научете вашето кученце на нов трик

Ако кучето ви е само вкъщи в продължение на шест до осем часа, дори посещението в близката градинка може да не е достатъчно, за да пребори обхваналите го скука и летаргия. Много четириноги се нуждаят и от умствена стимулация, а не само от физическа, след като се приберете при тях.

Опитайте да раздвижите ума на животното, като го научите на нов трик! Това не само е психически стимулиращо за самото животно, но и е положително преживяване, което заздравява връзката помежду ви. 

куче самоСнимка: iStock

  • Поглезете го с нова играчка

Въпреки че всички сме чували твърдението, че с пари и материални блага не можем да си купим любов, от опит глава не боли, са казали хората. Купете на кучето си забавна пъзел или интерактивна игра със скрито лакомство вътре, за да ангажирате за по-дълго вниманието му във ваше отсъствие. А ако искате да проявите хитрост, можете да вземете чифт стари чорапи и да ги превърнете в примамлива топка, която мирише на вас! Което, както знаем, за кучето ни е просто неустоимо! 

куче самоСнимка: iStock

  • Насладете се на един на друг

Лесно е да наречете гледането на любимия си сериал с кучето си на дивана „качествено прекарано време“. И да, действително за някои по-мързеливи, пухкави и нискоенергийни четириноги това всъщност може да е идеален начин за свързване със стопанина им. Но за други – не чак толкова. 

куче самоСнимка: iStock

За това е нужно винаги да мислите за индивидуалните нужди на вашето куче. Отделете 15 минути от времето, което обикновено бихте прекарали в проверка на социалните медии, гледане на телевизионно предаване или преглеждане на новините (за стотен път днес!) и се фокусирайте върху косматия си другар.

Изведете го на дълга разходка, погалете го по коремчето, поиграйте си с него и му кажете колко много го обичате. За вас 15 минути може да са малко, но вниманието ви, насочено само към него – това е за вашето кученце е всичко! И, бъдете сигурни, то ще се почувства прекрасно!

 

 

Виж още