5 начина да заздравите връзката с кучето си

куче човек обич Снимка: iStock

А ко искате да развиете връзката с домашния си любимец, опитайте да потърсите нови начини, по които можете да се свържете с косматия си другар на по-дълбоко ниво. Това може да включва да изпробвате нови дейности заедно, да правите промени в ежедневието си или да тренирате себе си, за да започнете да разбирате по-добре невербалната комуникация на животното. 

куче човекСнимка: iStock

За да ви помогнем да започнете, съставихме кратък списък от пет начина за укрепване на връзката с домашния ви любимец. 

  • Направете всяко време за хранене специално

За много кучета най-бързият път до сърцето минава през стомаха. Ако това ви звучи познато, чудесен начин да заздравите връзката с косматия си другар е като му осигурявате прясна, качествена храна, която да направи всяко ядене специално удоволствие. 

Dogsandcats.bg

куче човекСнимка: iStock

  • Научете се да четете езика на тялото и действията на кучето си

Домашните ни любимци може и да не притежават умението да говорят, но това не означава, че не се опитват да общуват с нас. Четириногите използват комбинация от език на тялото и изражението на лицето си, за да покажат емоциите и обичта си. Отделянето на време, за да научите повече за начините, по които косматият ви другар комуникира чувствата си, ще ви помогне да разберете по-добре какво се опитва да ви каже той.

куче човекСнимка: iStock

  • Изживейте нови неща заедно

Друг чудесен начин да изградите още по-силна връзка с домашния си любимец, е да изживеете нови неща заедно. Това може да включва създаване на спомени по време на пътешествие или ваканция, поемане по нов маршрут по време на разходка или намиране на забавни начини да поддържате ума на животното активен. 

  • Не приемайте обучението като скучно задължение

Що се отнася до обучението, повечето стопани на домашни любимци приемат, че когато кучето им е усвоило основните команди като ела, седни и стой, те са изпълнили задачата си. Но в действителност непрекъснатото обучение може да бъде чудесен начин да укрепите връзката, която имате с четириногия си другар.

куче човекСнимка: iStock
 

Кучетата са най-щастливи, когато умът им е изправен пред предизвикателство, а малките тренировъчни сесии през целия ден са лесен начин не само да задържите вниманието на животното фокусирано, но и да го научите на някои забавни трикове!

  • Отделяйте време всеки ден, за да му посветите цялото си внимание

Връзката, която имате с кучето си, е като всяка друга – ако искате да я укрепите, ще трябва да й отделяте качествено време. Един от начините да направите това е като предвидите част от деня си, която да посветите изцяло на четириногия си другар. Начинът, по който ще прекарате това време, ще варира в зависимост от кучето, но трябва да бъде нещо, което му харесва. Някои от идеите, които можете да опитате включват:

Гушкане на дивана

На разходка в близкия парк или с колата извън града

Научаване на нов трик

Изпробване на нова дейност, като ловкост или плуване

куче човек разходкаСнимка: iStock

Независимо от избраната от вас дейност, опитайте се да прекарвате поне 30 минути на ден, като се фокусирате изцяло върху нея. Редуването на различни активности ще ви помогне да запазите нещата интересни и да укрепите връзката си по различни начини. 

 

Виж още