5 начина как кучетата разбират, че стопанката им е бременна

куче стопанка бременност Снимка: iStock

К акто всеки любител на кучета знае, четириногите са невероятно наблюдателни и сензитивни животни. Като техни собственици, ние сме центърът на вселената им и те имат уникалната дарба да усещат нещата за нас, преди ние дори да го осъзнаем. Има различни истории за четириноги, които спасяват семействата си от опасност, както и такива, които безпогрешно усещат болестите и неразположенията на своите собственици. А знаете ли, че кучетата има способността да усетят, че стопанката им е бременна? 

куче човек бременностСнимка: iStock

Предлагаме ви заедно да разгледаме пет начина, по които домашният ви любимец може да усети, че скоро семейството ви ще се увеличи с още един член. 

  • Има промени в аромата ви

Кучетата знаят с абсолютна точност как миришат техните стопани и индикират винаги, когато има промени в телесната химия. По време на бременността хормоните на бъдещата майка се променят и това влияе и на нейния личен аромат.

Dogsandcats.bg

куче стопанка бременностСнимка: iStock

  • Те улавят промените във външния ви вид

Нека си го кажем: бременността включва наддаване на тегло. Когато собственичката на кучето стане по-едра и закръглена, четириногото вижда тези физически промени у нея. В допълнение – и разликите в начина на придвижване, по-бавно сядане и изправяне... Запомнете, домашният ви любимец винаги гледа!

  • Усещат промените в настроението

Всеки, който има куче, знае, че животното безпогрешно може да усети емоционалното състояние на стопанина си. Тъй като бременните жени са склонни да бъдат малко по-чувствителни и непредвидими, техните свърхнаблюдателни питомци забелязват, че настроението им може внезапно да заприлича повече на влакче в увеселителен парк, отколкото на спокоен горски поток. 

куче стопанка бременностСнимка: iStock

  • Промени в рутината

Кучетата са създания на навика: те знаят кога собствениците им тръгват на работа всеки ден, кога се прибират, кога си лягат, кога се събуждат сутрин... Така че, независимо дали стопанката им започне да прекарва сутрините си в банята с гадене, дремва повече или не хапва по-често през деня, четириногото осъзнава, че нещо се случва. 

  • Промяна в отношенията в семейството

Може би кучето забелязва, че съпругът е по-доминиращ и защитава бременната си жена. А може би самата тя, която се движи по-бавно и диша по-трудно, показва повече признаци на уязвимост. Ако домашният ви любимец открие, че вече не е най-важното „бебе“ в домакинството ви, той може да стане по-прилепчив и нуждаещ се. От друга страна, ако възприема стопанката си като уязвима или слаба, кучето може да стане свръхпротективно или дори властно.

куче стопанка бременностСнимка: iStock

 

Виж още