5 неудобни ситуации, идеални за извинението: „Иска ми се да можех, но моето куче…“

куче човек Снимка: iStock

Р азбира се, всеки собственик на куче понякога се чувства зле, когато се налага да остави питомеца си сам у дома. И как иначе – самотните, влажни очи на косматия ни другар са просто неустоими! Но „извинението за кученце“ може да ви измъкне от различни социални ситуации, които с удоволствие бихте пропуснали. Ето пет често срещани сценария, при които наличието на домашен любимец е особено полезно. Нашият съвет – винаги, когато не сте съвсем убедени, че ви се излиза, просто си останете у дома при косматия си другар! 

куче човек щастиеСнимка: iStock

  • Измъкване от лоша среща

Вечерята е едва към средата си, когато осъзнавате, че сте на една от най-ужасните срещи в живота си. И докато човекът срещу вас продължава да бърбори за политика и своята позиция, с която не сте съгласни, в главата ви изниква една идея: „Удобно“ сте забравили да нахраните домашния си любимец. „О, много съжалявам, току що осъзнах, че се налага да се прибера бързо, защото иначе не се знае какво ще направи кучето ми“. И преди да получите отговор, грабвайте палтото си и бягайте!

куче човекСнимка: iStock

Dogsandcats.bg
  • Избягване на импровизирано преспиване

Излизате да се позабавлявате с приятелите си, когато някой от тях ви предлага да останете при него за през нощта. Всички останали изглежда се забавляват добре, но мисълта да спите на нечий диван никак не ви допада. Не искате да се покажете като твърде претенциозни, но в края на деня не виждате нищо по-примамливо от това да се отпуснете в собственото си удобно и уютно легло. Не се страхувайте, кучето ви идва на помощ! „О, няма как да остана, не мога да оставя г-н Флъфи сам вкъщи за цялата нощ. Той ще се уплаши, а може и да разруши къщата. По-добре ще бъде да взема такси“.

куче човекСнимка: iStock

  • Избягване от неудобен разговор

Виждате, че безкрайно бъбривата приятелка на майка ви, Кати, идва право към вас. Вдигате качулката си и отчаяно се опитвате да избегнете зрителен контакт, но е твърде късно: тя вече вие е видяла. Следват няколко минути на досадни любезности и идва и решението – просто леко побутнете кучето си с крак, така че да започне леко да се гърчи, и кажете: „О, вижте, Шайло става малко нервен, така че е по-добре ние да продължим разходката си. Беше ми приятно да те видя и ще кажа на мама, че й изпращаш поздрави!“. С след това, като допълнение можете да подготвите торбичката за боклук от джоба си. Бъдете сигурни, никой не би искал да остане наоколо, за да види как тя влиза в употреба. 

куче човекСнимка: iStock

  • Избягване на задължителни ангажименти

Когато съседката ви попита дали сте свободни да гледате за няколко часа нейните диви деца или братовчедка ви ви покани да на рецитала на тригодишното й дете, спокойно можете да използвате домашния си любимец като извинение: „О, с удоволствие, но Роувър беше на разходка в парка, а там има езеро и… сега се нуждае от една добра баня! Няма как да успея да го изкъпя и да стигна навреме за ангажимента!“.

куче човекСнимка: iStock

  • „Не“ на плановете

Здравословният социален живот е от решаващо значение за емоционалното благополучие. Но същото се отнася и за вечерите, в които просто искате да си останете у дома и да си починете! Ако ваши колеги или приятели ви притискат да излезете в петък вечер или далечен познат от чужбина се е върнал за уикенда, за да празнува рождения си ден, на който просто не искате да отидете, обвинете кучето си: „Боже, това звучи страхотно, но бях навън цял ден и Руби ще полудее, ако не прекарам известно време с него. Може би следващия път!“

(Освен това, помислете за всички пари, които ще спестите, като си останете у дома, сгушени на дивана, гледайки Netflix, вместо да плащате за транспорт, билети, храна и напитки).

куче човекСнимка: iStock

Всъщност, след като прочетете това, може и да установите (също като нас), че може и да нямате нужда от извинения за допълнителното време, което искате да прекарате с домашния си любимец. Защото той е най-добрият ви приятел и безспорно ви обича най-много!

 

Виж още