5 причини защо Ротвайлерът може би е идеалната порода за вас!

Ротвайлер Снимка: iStock

В се повече собственици и любители на четириноги знаят (което може само да ни радва!), че Ротвайлерите са нещо повече от популярния стереотип на здраво и свирепо куче-пазач. Породата съществува от времето на Римската империя, а личността и индивидуалните им характеристики са далеч от предразсъдъците, с които е етикетирана тя. 

РотвайлерСнимка: iStock

Лоялен и любящ, смел и защитен, Ротвайлерът може да е точната порода, която търсите. Въпреки това, тези кучета изискват определен вид стопанин. Как да проверите? Вижте дали някое от следните твърдения се отнася за вас:

  • Вие сте спокойни, уверени и не се отказвате лесно

Вие сте човек, който поема отговорност и знае какво иска от живота. Ротвайлерите са кучета със силна индивидуалност и доминантна природа, те трябва да знаят, че собственикът им е „алфа“ още от първия ден. Ако не се заявите като водач, рискувате кучето да усети несигурността ви и да се опита да ви надхитри. Ротвайлерите се учат лесно, стига срещу себе си да имат лидер, който е последователен в насоките си. 

Dogsandcats.bg

ротвайлерСнимка: iStock

  • Цените високо обучението и дисциплината

Дори и най-миличкият и сладък кучешки поглед не може да ви принуди да пристъпите правилата? Вие поддържате собствения си дневен режим и сте готови да приемете нов член в семейството си, които се нуждае от структура още от първия ден.

Тъй като вече обичате ежедневните упражнения и имате рутина, просто трябва да пренасочите времето и дейността си към разходки и игри, които ще дадат възможност на вашия мускулест и мощен Ротвайлер да изразходва енергията си.

ротвайлерСнимка: iStock

  • Не сте твърде взискателни към чистотата и реда у дома

Въпреки че държите на дисциплината, изискванията ви не се простират до безупречен ред и чистота у дома. Вие сте готови за домашен любимец, който иска да бъде до вас, щастлив другар, който се нуждае от човешка компания. За това и едва ли линеенето ще е проблем, но е добре да се има предвид, че Ротвайлерите са големи кучета, които могат да съборят с лекота всичко, забравено на масичката ви за кафе, например. 

ротвайлерСнимка: iStock

  • Копнеете за обич и близост

Ротвайлерът е куче, което обича да е близо до собственика си, макар и външният им вид да не подсказва подобна нежна личност. Истината е, че породата е подходяща за хора, които се чувстват комфортно с тази близост и я оценяват.

  • Разбирате, че това е дългосрочен ангажимент

Чувствате се готови да включите и организирате живота си около нуждите на домашния си любимец. Разбирате, че това е дългосрочна връзка, ангажимент, който ще изисква време и усилия от ваша страна. И сте напълно готови за това!

РотвайлерСнимка: iStock

 

 

Виж още