6 начина как кучето ви е обучило вас, вместо вие него

куче човек Снимка: iStock

М оже да си мислите, че сте обучили домашния си любимец добре, но има голяма вероятност да е обратното. Да, съжителството с куче променя живота на човек, но рядко се замисляме за навиците, които изграждаме покрай грижите за косматия си другар. От името на всички любители на кучета, предлагаме ви да разгледаме (с лека усмивка и доза ирония) този списък с шест неща, които ще ви помогнат да разберете дали вашият четириног спътник има надмощие във връзката ви. Което, ако трябва да говорим от личен опит, почти винаги е така!

куче човекСнимка: iStock

  • Харчите по-малко за себе си, но нямате задръжки що се отнася до домашния си любимец

Въпреки че понякога сте склонни да направите компромис с мястото, където отсядате, ако сте с кучето си – винаги търсите малко по-нагоре в ценовия диапазон. Всъщност, сумата не е от такова голямо значение, когато става въпрос за удобството на вашия домашен любимец, нали? 

  • Свободното ви време е фокусирано върху кучето ви

Често се улавяте, че планирате деня си около домашния любимец? А, когато най-накрая ви остане малко свободно време за социален живот, взимате със себе си и кучето си? Така си и помислихме. 

Dogsandcats.bg

куче човекСнимка: iStock

  • Кучето ви дава команди, които вие следвате

Може да ви звучи странно, но е точно така. Замислете се, винаги, когато кучето ви драска по вратата, вие му отваряте, нали? А дали не се случва и всеки път, когато ви донесе каишката си, да го извеждате на разходка?

  • Отстъпвате му толкова място, отколкото се нуждае

През нощта заемате далеч по-малка част от леглото, защото кучето ви е превзело част от него? На практика, това дори не ви прави впечатление, а като добавка сте готови с часове да не променяте позата си и да не мърдате, защото не искате да нарушите нито една минутка от блажената почивка на косматия ви другар. Без значение, че той вече е дремвал над 14 часа. 

куче човекСнимка: iStock

  • Не произнасяте случайно определени думи

Редовно избягвате в разговор думи като „разходка“, „лакомство“ или „парк“, защото ако ги произнесете нормално, вашето куче ще се превъзбуди и тогава вие ще се почувствате така, сякаш го разочаровате, ако не изпълните казаното. 

  • Кучето ви има онлайн профил, който вие управлявате

Да, кучето ви си има собствен акаунт във Facebook или най-малкото, имате специален таг, с който отбелязвате присъствието му на вашите снимки. И да не забравяме Twitter и Instagram – все пак всяко четириного има нужда да е в крак с технологиите! 

куче човекСнимка: iStock

Всички ние сме в по-малка или по-голяма степен отдадени на домашните ни любимци и сме „виновни“ за много от гореизброените неща. Но ако и шестте описани сценарии ви изглеждат познати, то добре е да знаете, че вашият питомец е възпитал вас, а не вие него. И ви върти на пръста (лапата си)!

Вижте още: 

Как се променя животът ни с куче

Колко истинска е кучешката любов

 

 

Виж още