6 полезни съвета за работа от вкъщи, ако имате куче

куче Снимка: iStock

В секи, който работи от вкъщи добре знае, че хоум офисът може да бъде както благословия, така и известно предизвикателство, особено ако сте собственик на куче. Постоянното ви присъствие у дома може да накара домашния ви любимец да бъде по-ентусиазиран и игрив от обикновено. А желанието му да ангажира вниманието ви (колкото е възможно повече!), може да бъде доста разсейващо, защото – съгласете се, че косматият ни другар едва ли има концепцията, че ние работим от вкъщи. 

Предлагаме ви няколко съвета, чрез които да направите вашия хоум офис по-продуктивно и спокойно място – както за вас, така и за домашния ви любимец.

  • Започнете деня с приятна, дълга разходка

Едно от големите предимства на работата от вкъщи е, че не ви се налага да планирате по-ранно излизане до офиса, съобразено с трафика или разписанието на градския транспорт. Спестявате време, което, вместо да прекарате в излежаване, можете да отделите на домашния си любимец. Защото – кое куче не обича добрата разходка? 

Излизането сутрин до близкия парк или градинка в компанията на четириногия ви приятел е чудесен начин да започнете деня си. Така осигурявате на косматия си другар възможност да свърши естествените си нужди, да се раздвижи и потича. А като бонус идват и ползите за самите вас, защото е доказано, че физическата активност сутрин повишава продуктивността ни на работното място. 

Dogsandcats.bg
  • Уверете се, че правите почивки за игра

Вярвате или не, когато работите от вкъщи правите далеч по-малко планирани почивки, отколкото ако се намирате в офиса. Уверете се, че отделяте поне 10 минути на всеки час, да са станете и да се раздвижите, да изпиете чаша вода и да оставите очите си да починат за момент. И ето ви идея – съчетайте тези почивки с кратки игрови сесии с домашния си любимец. Кучето ще ви е благодарно, а самите вие ще се освежите и ще се почувствате по-щастливи. 

кучеСнимка: iStock

  • Дайте на кучето си нещо за дъвчене, докато работите

Понякога добрата разходка само сякаш „разиграва“ кучето ни и то отказва да ни остави да работим след това. Ако това се случи и на вас, добре е да имате под ръка някое дъвчащо лакомство, което ще ангажира вниманието на косматия ви другар за по-дълго време. Дали ще е дента стик или кокал от преработена кожа – щом занимава четириногия ви спътник, докато вие отхвърлите малко работа, значи всичко е наред.

кучеСнимка: iStock

  • Включете кучето във видео разговорите

Може би ще ви е интересно да научите, но вашето куче не е единственото, което искрено се вълнува от Zoom-разговорите. Всъщност, за много четириноги непознатите гласове, които изпълват стаята и чиито източник е екранът на компютъра ви, са много интересни. И те им „отговарят“ чрез хленчене и лаене, което пък разсейва вас. За това, най-добре е, ако домашният ви любимец се вълнува от видео разговорите ви, да го вземете в скута си и да го включите в тях, отколкото да го оставите да вдига куп шум на земята до вас. 

Надяваме се, че вашите колеги ще проявят разбиране и ще приветстват сладкия ви домашен любимец на общата среща!

булдогСнимка: iStock

  • Осигурете му много играчки и лакомства

Когато работим от вкъщи винаги гледаме да имаме нещо „под ръка“, за да се подкрепим. Не пропускайте да се запасите с „офис закуски“ и за домашния си любимец, които (гарантираме ви), ще направят и вашия, и неговия ден по-приятен. Можете да заложите на дентални пръчици, които са с ниско калорийно съдържание или да нарежете морков на тънки ивици, с който да черпите косматия си другар по време на почивките. 

  • Придържайте се към установен график

Кучетата са същества, които жадуват за надеждна рутина. Знаейки какво им предстои през деня, това създава у четириногите чувство на комфорт и увереност. Работата от вкъщи ви позволява да установите график, свързан с храненията и излизанията на домашния ви любимец, към който да се придържате. Това означава – константно време за хранене, игра, разходки и разбира се, тоалетна. 

булдогСнимка: iStock

Бъдете сигурни, че косматият ви другар ще бъде по-малко тревожен и ангажиращ, докато работите, знаейки, че има рутина, на която може да разчита и дейности, които да очаква с нетърпение.

Работата от вкъщи е чудесен начин за много хора да бъдат изключително ефективни (ако се адаптирате към хоум офиса, то знаете колко добре можете да работите по този начин), като едновременно с това прекарвате повече време с домашния си любимец. 

Дългата и качествена разходка сутрин е чудесен начин да поддържате кучето си щастливо и в добра форма. А ако се придържате към установена рутина и последователен график, който отговаря на нуждите на четириногия ви другар, това ще накара животното да се чувства по-спокойно и сигурно. И вие ще можете да свършите работните си ангажименти ефективно през целия ден!

Разбира се, може да е наложи да направите някои малки корекции в изброените по-горе съвети, които да са съобразени с индивидуалните характеристики на вашия домашен любимец. Но в крайна сметка, стига да сте последователни и упорити, накрая на продуктивния ден винаги е приятно да се гушнете на дивана с любимия си сериал в компанията на косматия си спътник!

Виж още