6 забавни факта за Мини шнауцерите

мини шнауцер Снимка: iStock

М ини шнауцерите са дружелюбни, умни и послушни кученца. Неслучайно представителите на породата са все по-чест избор за семеен домашен любимец! И тъй като ние също им симпатизираме, решихме да ви предложим някои интересни факти за тази немска порода.

мини шнауцерСнимка: iStock

  • Те се привързват силно към семейството си

Мини шнауцерите искат да бъдат част от семейството ви – в това можете да бъдете абсолютно сигурни! Тези дребосъци са готови да се включат във всяка ваша дейност и ще са повече от щастливи просто да са до вас – независимо дали сте навън да спортувате или работите в градината в задния си двор. Вашият Шнауцер просто иска да е до вас.

мини шнауцерСнимка: iStock

Dogsandcats.bg
  • Линеят много малко

Тъй като са сред породите кучета, които почти не се скубят, тези четириноги са подходящ избор за хора с алергии. А като допълнителен бонус, няма да се налага да чистите ежедневно излишната козина на домашния си любимец! Единствената уловка е, че Мини шнауцерите трябва да се подстригват на всеки шест седмици.

  • Те са част от групата на териерите

Може и да не ви се вярва, но Мини шнауцерите принадлежат към групата на териерите. За разлика от по-големите си събратя – Стандартният шнауцер и Ризеншнауцера, които спадат към работната група, пишат от Американския киноложки клуб.

мини шнауцерСнимка: iStock

  • Изявяват се в различни кучешки спортове

Мини шнауцерите са любознателна и енергична порода, чиито представители могат да са доста атлетични. Сред областите, в които тези четириноги могат да се състезават, са ловкост, послушание, лов и други.

  • Те са отделна порода, а не мини версия на Стандартния шнауцер

Макар да си приличат много, всъщност те са селектирани отделно от Стандартния шнауцер (макар породата да служи за основа), за да са по-полезни във фермата. Миниатюрният шнауцер е вписан като отделна порода пред 1899 г.

мини шнауцерСнимка: iStock

  • Има три официално признати цвята

Според стандарта на породата на Американския киноложки клуб, признатите цветове за породата са „сол с черен пипер“, плътно черно и сребристо. Важно е всеки от цветовете да има еднаква цветова пигментация (тоест, да няма други цветни петна), а носът на животното трябва да е плътно черен.

мини шнауцерСнимка: iStock

 

Виж още