6 знака, че сте любимият човек на вашето куче

куче човек Снимка: iStock

К учетата са известни със своята лоялна и привързана природа. Косматите ни другари често създават дълбоки, трайни връзки със своите човешки спътници. Макар обикновено да са любящи към всички членове на семейството си обаче, голяма част от четириногите развиват специална привързаност към един конкретен човек. 

Да бъдеш любимият човек на едно куче е уникална привилегия, която идва със знаци, които са толкова стоплящи, колкото и специални! И бързаме да уточним – предпочитанията на четириногите не се определят само от това кой ги храни или разхожда. Става въпрос за дълбочина на връзката, разбиране и взаимно уважение. А сега, нека заедно разгледаме знаците, които показват, че заемате специално място в сърцето на домашния си любимец.

куче човекСнимка: iStock

  • Развълнувани поздрави

Един от най-очевидните признаци, че сте любимият човек на вашето куче, е начинът, по който то ви поздравява. Четириногите, които имат специална връзка с някого, ще покажат завидно ниво на вълнение, когато видят стопанина си – независимо дали ви е нямало цял ден или едва няколко часа. Този поздрав често включва махане с опашка, ентусиазиран лай, подскачане и облизване. 

Dogsandcats.bg

Силата на вълнението на кучето ви не е просто израз на радостта му да ви види. Това поведение означава, че присъствието ви му носи щастие и комфорт, подчертавайки специалното място, което заемате в живота му. 

куче човекСнимка: iStock

  • Следва ви навсякъде

Куче, което възприема даден човек като свой лидер и най-добър приятел, често го следва из къщата. Ако вие сте любимецът на животното, то ще иска да прекарва максимално дълго време във ваше присъствие. В случай, че забележите, че косматият ви другар ви следва като сянка, то това е ясен знак за неговата привързаност и предпочитание към вашата компания пред всяка друга. 

куче човекСнимка: iStock

  • Физическа близост и контакт

Физическата близост е друг важен показател за вашия специален статус. Кучетата изразяват привързаността си, търсейки физически контакт – възможно е животното да се обляга на любимия си човек, да седи или дремва в краката ви, да се свива до вас на дивана… Това желание за допир надхвърля желанието за комфорт – то е израз на доверие и емоционална връзка. 

куче човекСнимка: iStock

  • Носи ви любимите си играчки

Когато едно куче ви носи играчките си, това не е просто покана да се позабавлявате заедно. Възприемайте го и като знак, че то ви смята за свой най-доверен партньор и спътник! Това поведение може да се разглежда като споделяне на най-ценните притежания на животното с вас – израз на доверие и обич. Подканяйки ви да играете заедно, кучето показва радостта, която изпитва от вашата компания и доверието, което сте изградили помежду си.

  • Слушане и отговаряне на вашите команди

Желанието на кучето да слуша и отговаря на вашите команди е доказателство за вашата уникална връзка. Особено ако то избира вашите насоки пред тези на всички останали! Това поведение показва дълбоко ниво на уважение и доверие. Кучетата са по-склонни да следват примера на човека, към когото са най-привързани, възприемайки го като свой лидер и доверен водач.

куче човекСнимка: iStock

  • Усещане и реакция на вашите емоции

Кучетата са невероятно чувствителни към човешките емоции, а способността им да усещат и реагират на вашите чувства е ясен индикатор за привързаност. Четириного, което има специална връзка със своя стопанин, ще бъде готово да му предложи комфорт в тъжен момент или да сподели щастието му с игрив ентусиазъм. Това емпатично поведение показва, че животното не само разпознава вашите емоционални знаци, но и се стреми да ви подкрепи чрез тях.

Всички тези знаци (вярваме, че има и още много!) са издайнически индикатори за специалната връзка, която споделят куче и неговият човек. Защото, бъдете сигурни – вие играете централна и незаменима роля в живота на домашния си любимец! 

куче човекСнимка: iStock

Вижте още: 

5 интригуващи причини защо кучетата предпочитат някои хора пред други

6 емоционални сигнала, с които кучето ви изразява обичта си

 

 

 

Виж още