7 бюджетни начина да поглезите кучето си

куче щастливо Снимка: iStock

И скате да поглезите косматия си другар по специален начин, но сте с ограничен бюджет и не можете да си позволите скъпи лакомства, вкусотии или играчки? Добрата новина е, че има много начини, по които да покажете малко повече обич и внимание към домашния си любимец, които са сравнително евтини – или дори безплатни!Всичко, което ви е необходимо, е малко свободно време и доза креативност, за да накарате кучето си да се почувства като краля на света!

куче паркСнимка: iStock

Предлагаме ви 7 идеи как да поглезите кучето си, когато сте с ограничен бюджет.

  • Заведете го в парка за кучета

Паркът за кучета е вълнуващо място! Особено за домашни любимци, които прекарват часове в апартамент, без достъп до заден двор и без компания! Паркът е място, където питомецът ви може да потича без повод, да се социализира и дори – да намери нови приятели. Имайте предвид обаче, че не всички четириноги харесват кучешките градинки. Ако вашето куче изглежда претоварено от всички стимули, не се притеснявайте - има много други начини да го поглезите!

Dogsandcats.bg

куче паркСнимка: iStock

  • Редувайте играчките му

Ако вашето куче можеше да говори, то сигурно би искало нова играчка всеки ден! Разбира се, това не е възможно, за това бъдете креативни и редувайте редовно всичките му налични. Така винаги ще имате под ръка „нова“ играчка, за чието съществуване косматият ви другар е забравил. 

  • Направете му нова играчка

Кучето ви не се интересува дали сте похарчили цяло състояние за нова играчка или сте му дали празна бутилка от минерална вода – всичко ново, което идва от вас за него е вълнуващо!

куче играчкиСнимка: iStock

  • Прекарайте качествено време с него

Наистина ли прекарвате толкова време с кучето си, колкото имате възможност? Или винаги сте заети с нещо, дори, когато сте у дома? Защо не отделите поне 1-2 часа или още по-добре – цял ден, който да прекарате с домашния си любимец. Отидете на дълга разходка. Или на няколко. Сгушете се и гледайте филм заедно, играйте любимите му игри. Няма значение какво обичате да правите с питомеца си – той ще оцени цялото отделено време. 

куче хранаСнимка: iStock

  • Намерете нови неща, на които да го научите

Благодарение на социалните мрежи и YouTube имаме достъп до изобилие от информация относно това как да обучим домашния си любимец. Прекарването на време, за да научите животното на нови трикове или поведение, може да се превърне в специално време за свързване помежду ви. Което не само, че ще означава много за самото животно, но и ще укрепи вашата връзка. Има безкрайно много неща, на които можете да тренирате кучето си – стига и двамата да сте достатъчно мотивирани. 

  • Сгответе нещо специално за него

Няма нужда да харчите цяло състояние за изискани лакомства или ястия, когато можете да сготвите нещо специално за кучето си у дома! Онлайн можете да откриете различни рецепти, така че със сигурност ще откриете нещо лесно, което питомецът ви ще хареса. 

куче хранаСнимка: iStock

  • Отделете допълнително време, за да се погрижите за здравето му

Това са малките неща, които правите редовно и които могат да помогнат за подобряване на здравето на кучето ви. И съответно – да му покажат колко много го обичате! Неща като миене на зъбите или подрязване на ноктите може да не изглеждат като логичен начин да поглезите питомеца си, особено ако те не му допадат, но грижата за цялостното му здраве действително е най-добрият начин да покажете колко ви е грижа. 

 

Виж още