7 бюджетни начина как да поглезите кучето си

куче човек Снимка: iStock

И скате да поглезите домашния си любимец и да го накарате да се почувства специален, но сте с ограничен бюджет? За щастие има много начини, които са сравнително евтини. А някои от тях – дори безплатни!

Всичко, което ви е необходимо, е малко време и доза креативност, щипка внимание и отдаденост, за да накарате косматия си другар да се почувства като краля на света!

куче човекСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Предлагаме ви 7 идеи как да поглезите домашния си любимец, когато имате ограничен бюджет. 

  • Заведете го в близкия кучешки парк

Паркът за кучета е вълнуващо място за много четириноги. Домашните любимци, които живеят в апартаменти и дори тези, които разполагат със заден двор, но не им е позволено да го напускат, рядко могат да прекарат време на открито без повод. Приятелски настроените четириноги могат да открият нови другари за игри, да потичат свободно и искрено да се насладят на преживяването!

куче човек паркСнимка: iStock

  • „Купете“ му нова играчка

Поставили сме думата в кавички, защото идеята не е всяка седмица да купувате нова играчка на кучето си, а да въртите на ротационен принцип неговите собствени. Всичко, което трябва да направите, е да приберете няколко от играчките, към които косматият ви другар сякаш не проявява интерес. След няколко седмици ги извадете и готово – кучето ви ще им се радва така, сякаш са нови!

куче човек релаксСнимка: iStock

  • Подарете му ден само за него

Дружелюбните кучета обичат дневните грижи за домашни любимци! И защо не? Вместо да са сами у дома, докато вие сте на работа, те могат да играят с други себеподобни цял ден. Какво по-хубаво? В зависимост от това къде живеете, цените за целодневна детска градина за кучета варират, но с повече организация и желание това е нещо, което всеки може да си позволи от време на време. 

  • Прекарайте качествено време заедно

Наистина ли прекарвате толкова време с кучето си, колкото действително можете? Дали през по-голямата част от него не сте заети? Ето ви идея: защо не отделите цял ден за занимания с косматия си другар? Сгушете се и гледайте и гледайте филм заедно, поиграйте с любимата му топка... Няма значение какво обичате да правите с питомеца си, той ще оцени цялото време, което му отделите. 

  • Опитайте нови трикове

Благодарение на YouTube има изобилие от безплатни клипчета с информация относно това как да обучите домашния си любимец. Прекарването на време, за да го научите на нови трикове или поведение, е качествено и специално и за двама ви, като същевременно заздравява връзката помежду ви. 

куче човекСнимка: iStock

  • Сгответе нещо специално за него

Не е нужно да харчите цяло състояние за изискани лакомства или ястия, когато можете да сготвите нещо специално за домашния си любимец. Онлайн можете да откриете различни рецепти – гарантираме ви, че със сигурност ще откриете нещо лесно, което ще допадне на косматия ви другар.

  • Отделете допълнително време, за да се погрижите за здравето му

Това са малките неща, които правите редовно, и които могат да помогнат за подобряване на здравето на вашето куче, като същевременно му показват колко много го обичате. Рутинни действия като миене на зъбите и подрязване на ноктите, които на пръв поглед може да не ви изглеждат като логичен начин да поглезите кучето си (а и повечето четириноги не ги харесват), но грижата за цялостното здраве на питомеца ви е най-добрият възможен начин да му покажете колко ви е грижа.

куче човекСнимка: iStock

Вижте още: 

6 неща, които карат кучето ви да се чувства необичано

 

 

Виж още