7 неща, които собствениците на кучета са се научили да приемат

куче човек разходка Снимка: iStock

В сички ние обичаме нашите кучета, но отглеждането на домашен любимец идва с някои специфични предизвикателства. Някои от които забавни, други – досадни. Но зад всички тях стоят безкрайната обич, привързаност и приятелство, с които опашатите ни спътници ни даряват всеки ден! За това и няма как да им се сърдим дълго, нали?

Предлагаме ви да разгледаме 7 неща, с които собствениците на кучета сме се примирили. Просто, защото съпътстват отглеждането на домашния ни любимец.  

куче човекСнимка: iStock

  • Има кучешки косми... Навсякъде!

Е, ако имате хипоалергенно куче, можете да преминете към точка номер две. Но за останалите, предполагаме, че също като нас сте се научили да очаквате да видите кучешки косми навсякъде – върху килима, любимия ви кашмирен пуловер, изисквания ви костюм или рокля, залепнали по долната част на чорапите ви (без значение колко често пускате прахосмукачката), в леглото ви (без значение колко често сменяте чаршафите) и дори в храната ви. Да така, е, ядем кучешки косми. 

Dogsandcats.bg
  • Принудени сте да прекарвате повече време навън

Секундата, в която се запътите към якето или обувките си, е секундата, в която кучето ви решава, че трябва да отиде навън… дори и да има порой или виелица. Това обикновено са моментите, когато питомецът ви решава да отдели 25 минути, за да намери идеалното място, където да свърши нуждите си. 

куче човекСнимка: iStock

От друга страна, винаги имате приятел, който смята, че пешеходният туризъм е най-добрата идея, всеки ден от седмицата. Независимо дали обичате или мразите времето на открито, със сигурност се движите повече и дишате по-често чист въздух, отколкото преди да си вземете куче. 

  • Научихте (по трудния начин), че земните притежания са мимолетни

Вашите дизайнерски кожени ботуши или чисто новите ви дънки са жертвите, върху които кучето ви е изляло своя пристъп на тревожно дъвчене. Освен това, най-вероятно сте се отказали да следите количеството спално бельо, което косматото ви приятелче е унищожило. Но един поглед с тези големи, извиняващи се очи е достатъчен, за да ни припомни, че любовта ни към материалните неща е нищо в сравнение с обичта, която изпитваме към домашния си любимец, независимо колко непослушен е той. 

куче човек обичСнимка: iStock

  • Леглото вече не е ваш

Вашето легло се е превърнало в любимо местенце за дрямка на кучето ви. А вие сте гост в него – това е положението. 

  • Понякога съвестта ви се обажда, когато напускате дома си

Ако кучето ви остава спокойно и почти не регистрира, когато излизате от дома си, тогава поздравления! Останалите от нас обаче, от време на време (добре, през повечето време!), изпитват лека вина, че оставят домашния си любимец сам. Дори и да знаем, че разполага с всичко необходимо, за да си прекара приятно и релаксиращо време.  

куче човек довериеСнимка: iStock

  • Чистотата е относително понятие

Знаем, че домашния ни любимец може да бъде наистина мърляв... Дъжд? Сняг? Кал? Кучето ни ги обожава! И обича да ги носи със себе си вкъщи, разбира се. 

  • Има моменти, в които може малко да ви засрами

Понякога можем да се закълнем, че кучето ни знае много добре точно в кой момент да подуши дупето на друго четириного, само и само, за да ни накара да се изчервим. А понякога, когато вижда, че има публика, четириногият ни другар ще направи онзи странен нов трик, който мислехте, че никога няма да повтори...

куче човек довериеСнимка: iStock

Но в края на деня с радост приемаме всички недостатъци на косматия ни другар, защото той е направил живота ни около милион пъти по-добър, отколкото е бил преди двамата да се намерите!

 

Виж още