7 странни храни, които повечето кучета обичат

куче зеленчуци Снимка: iStock

В ашият домашен любимец придирчив ли е? Някои кучета са силно избирателни и внимателни относно храната си и какви лакомства предпочитат за награди. От друга страна, голяма част от четириногите ядат собствените си изпражнения... Да, хранителните предпочитания на четириногите ни другари често могат да бъдат доста странни. За да ви го докажем (в случай, че има нужда!), предлагаме ви да разгледаме заедно 7 странни неща, които повечето кучета не биха имали нищо против да похапнат.

  • Фъстъчено масло

Фъстъченото масло е с високо съдържание на протеини и здравословни мазнини, така че донякъде можем да си обясним защо е любимо на четириногите ни другари. Въпреки това ни е странно да си представим кучето си, което го хапва директно от буркана, например!

куче зеленчуциСнимка: iStock

  • Царевица на кочан

Някои кучета не са почитатели на царевицата (други може да имат алергия), но да гризат кочан е изключително забавно за повечето домашни любимци.

Dogsandcats.bg
  • Рожков

Много хора заменят шоколада с рожков (признаваме си, и ние понякога сме от тях), тъй като вкусът им допада. Е, изглежда същото се отнася и за домашните ни любимци. Добрата новина е, че за разлика от шоколада, който не бива да попада в устата на питомеца ви, неговият заместител е безопасен за консумация. И повечето кучета го харесват като лакомство.

  • Броколи

Кучетата обичат броколи? Да, вярно е! И бъдете сигурни, домашният ви любимец няма да се разсърди ако добавите една шепа към паничката му. 

куче зеленчуциСнимка: iStock

  • Мухи

Това може и да не е най-засищащата или питателна закуска, но кучетата обичат както преследването, така и наградата. Мухите са толкова малки, че понякога се чудим как домашните ни любимци изобщо ги виждат, но за сметка на това са явно вкусни. 

  • Зеле

Кой ги предположил, че кучетата ни може да обичат и някои здравословни храни? Вярвате или не, зелето е сред тях. Просто дайте малко на кучето си, докато правите салатата за вечеря и ще се убедите – вероятно животното ще го хапне със завиден апетит! 

куче зеленчуциСнимка: iStock

  • Банани

Бананите са сред любимите плодове на някои кучета. Чувствайте се свободни да позволите на питомеца си да хапва банани от време на време, а можете да ги вземете по време на разходка или дълъг поход като споделено лакомство и за двама ви.

куче зеленчуциСнимка: iStock

 

Виж още