7 забавни факта за Мини шнауцерите

мини шнауцер Снимка: iStock

Н е е никак трудно човек да обича Мини шнауцерите! Тези дребни симпатяги са известни с това, че са приятелски настроени, умни и послушни. Все по-често можем да ги засечем в кучешките паркове, а енергичността им, съчетана с желанието за игра ни накараха да обърнем малко по-специално внимание на представителите на породата (не, че имат особена нужда!). 

мини шнауцерСнимка: iStock

Предлагаме ви да разгледаме заедно седем причини защо едно Мини шнауцерче ще бъде перфектният домашен любимец за вас.  

  • Мини шнауцерите са страхотни другари

Тези малки кученца искат да бъдат част от вашето семейство и са готови да направят всичко, което могат заедно с вас. Те просто са безкрайно щастливи да са около своите хора! За това с радост биха ви придружили на пътешествие, на къмпинг, на разходка извън града или на поход в планината. Със същия плам обаче, могат да седят и да ви гледат как готвите или градинарствате. Те просто искат да бъдат около вас!

Dogsandcats.bg

мини шнауцерСнимка: iStock

  • Линеят много малко

Поради факта, че не се скубят много, Мини шнауцерите са подходящи домашни любимци дори за хора с алергии. А като допълнителен бонус, няма да откривате косми на най-странни места из дома си като кухненски шкафове или хладилника, например.  Единствената уловка е, че трябва да се подстригват на всеки шест седмици.

  • Могат да изминат километри в парка и да бъдат също толкова щастливи да дремват в скута ви

Мини шнауцерите могат да бъдат страхотни спътници за хора с активен начин на живот. Те могат да изминат километри без да се изморят, радостно и ентусиазирано потичвайки до стопаните си. Едно приключение навън в тяхната компания може да бъде истинско удоволствие, но те са и също толкова щастливи просто да си лежат на дивана или в скута ви, докато гледате любимия си филм или телевизионно шоу. 

мини шнауцерСнимка: iStock

  • Те са отлични в кучешките спортове

Мини шнауцерите са любознателна и състезателна порода. Това значи, че тези дребосъци могат да бъдат изненадващо атлетични и да се проявят начело в много спортове, включително състезания за ловкост, лов или аджилити (бягане с препятствия). 

мини шнауцерСнимка: iStock

  • Въпреки размера си, те не са деликатни кучета

Отглеждани като селскостопански кучета за лов на плъхове, Мини шнауцерите са здрави и издръжливи кученца. Те са безстрашни и мускулести, но не и агресивни. 

мини шнауцерСнимка: iStock

  • Породата датира от далечния 15 век

В миналото фермерите са отглеждали Мини шнауцерите, както впрочем и Стандартните шнауцери, за да им помагат във фермата и с различни задачи. Двата подвида на породата се обособяват като отделни от 1899 г. 

  • Личността на Мини шнауцера не е непременно „подобна на териер“

За разлика от пламенната независимост, често граничеща с инат, характерна за мнозина в групата на териерите, Мини шнауцерите са по-скоро дружелюбни, послушни и общителни кучета. Те с радост ще се опитат да угодят на стопаните си, а дресурата е истинско удоволствие не само за четириногите, но и за човеците им. 

мини шнауцерСнимка: iStock

 

 

Виж още