8 дестинации в Европа, които да посетите с кучето си

куче Европа Снимка: iStock

О бичате ли да пътувате в компанията на домашния си любимец? Или ви се иска да вземете косматия си другар с вас на следващата екскурзия, но не сте сигурни дали идеята е добра?

На прага на новата 2023 година с радост можем да отбележим, че има все повече места – не само у нас, но и в чужбина, където скъпите ни кучета са добре дошли! И се надяваме искрено тенденция да се запази!

Много европейски дестинации предлагат ваканции, подходящи и за кучета, а Raised By Humans и Budget Direct са събрали за вас най-добрите европейски градове за посещение, въз основа на брой хотели, допускащи домашни любимци.

Dogsandcats.bg

Предлагаме ви да ги разгледаме заедно, но преди това – нека си припомним и някои основни съвети за пътуване с домашен любимец: 

 • Проверете свързаните с домашните любимци правила за конкретната държава, която смятате да посетите. И планирайте предварително, за да няма изненади в последния момент. 
 • Вземете паспорта на кучето си и проучете какви ваксини трябва да присъстват в него (включително – и за обезпаразитяване) спрямо дестинацията.
 • Носете леки закуски, вода и няколко от любимите играчки на кучето, ако ви предстои по-дълъг път с кола. 
 • Комфортът е ключов – не забравяйте леглото, мекото одеяло и други предмети, които ще напомнят на кучето ви за дома.
 • Правете редовни почивки за пиене на вода, бърза разходка и разтягане.

Най-дружелюбните ваканционни дестинации за кучета в Европа за 2022 година са: 

 • Милано, Италия

С почти 400 ходела, подходящи за домашни любимци в този северен италиански град, това е едно страхотно място за европейска кучешка ваканция!

куче ЕвропаСнимка: iStock

 • Лондон, Великобритания

Британската столица предлага впечатляващите 625 хотела, подходящи за кучета, където можете да отседнете с косматия си другар. А има и много места, където да го заведете – като например кафене, специално предназначено за собствениците на Мопсове и техните питомци!

куче ЕвропаСнимка: iStock

 • Берлин, Германия

В Берлин можете да влезете в произволен магазин за дрехи, а любопитен кучешки нос да надникне зад завесата в съблекалнята... И това е съвсем реална случка!

куче ЕвропаСнимка: iStock

 • Прага, Чехия

С изобилие от паркове и безплатен обществен транспорт за домашни любимци, сигурни сме, че вашето куче ще хареса Прага!

 • Истанбул, Турция

44 хотела на територията на града предлагат възможност да останете там в компанията на кучето си. А кратка разходка по оживените улици на този космополитен град ще допълни усещането ви, че сте повече от добре дошли с питомеца си – той ще получи повече внимание и лакомства, отколкото самите вие!

куче ЕвропаСнимка: iStock

 • Атина, Гърция

Разгледайте този древен град с най-древния приятел на човека!

 • Париж, Франция

Отпразнувайте града на любовта с едно същество, което е посветило живота си на това да бъде до вас! Можете да отседнете в един от 594 хотела, подходящи за кучета във френската столица, а и едва ли няма да се съгласите с нас – няма нищо по-елегантно от кученце в Париж!

куче ЕвропаСнимка: iStock

 • Рим, Италия

С огромен брой подходящи за кучета хотели в центъра на града (1418, за да бъдем точни!), Рим е идеално място за домашни любимци!

куче ЕвропаСнимка: iStock

 

Виж още