8 неща, които само собствениците на Пинчери ще разберат

Пинчер Снимка: iStock

К азват, че динамитът идва в малки опаковки и това не може да бъде по-точно, когато говорим за Мини пинчерите. Всеки стопанин на такъв домашен любимец добре знае колко забавен и изпълнен с непредвидими ситуации е живота с подобен мъник. За това и едва ли тези 8 „проблема“, които сме разгледали по-долу, ще са изненада. 

  • Наполеонов комплекс

Въпреки малкия си размер, Пинчерите имат ярък характер и силна индивидуалност, които пасват на много по-голямо куче. Мнозина дори ги оприличават на „гигантски четириноги, хванати в тялото на малко кученце“. Това, че често сякаш забравят размера си, води до изключително комични несъответствия между габаритите и увереността им. 

ПинчерСнимка: iStock

  • Всевиждащи и всечуващи радарни уши

Ако смятате, че можете да се промъкнете с лека закуска покрай Пинчер, то помислете пак! Ушите на тези мъници са винаги нащрек, настроени, за да уловят и най-малкия звук, произведен от опаковката на храна. И секунда по-късно, те са чинно до вас, гледайки ви с умоляващ поглед тип „моля те, сподели“. 

Dogsandcats.bg

ПинчерСнимка: iStock

  • Изключително умели в промъкването

Пинчерите имат умението да се провират и през най-малките пролуки, огради или врати. Техните умения в стил Худини ще ви държат винаги нащрек и гарантирано ще имате едно на ум, премисляйки всеки възможен маршрут за бягство. 

ПинчерСнимка: iStock

  • Лаещ маратон

Пинчерите са териториални кученца и отлични пазачи. Това често се изразява в лай. По много. И често. Независимо дали става дума за падащ лист или преминаващ в близост пощальон, домашният ви любимец ще се погрижи да сте добре информирани за всичко, случващо се наоколо. 

  • Високоенергийно кучешко торнадо

Пинчерите са винаги готови за действие, отличавайки се с енергийни нива, които могат да засрамят и хрътките – шампионите по бързина в кучешкия свят. Ежедневни разходки? Тичане из къщата? Отметнато!

ПинчерСнимка: iStock

  • Това, което е твое, е мое

За Пинчерите всичко, което е в техния обсег е потенциална играчка. Независимо дали е любимият ви чифт чорапи или дистанционното да телевизора. Ако е на пода, нещата за ясни!

  • Имат уникални движения

Пинчерите имат уникален начин да се изправят на задните си крака и да изпълняват своя малък сладък танци, когато са развълнувани. Е, очарователно е, докато не започнат да го правят, докато вечеряте, превръщайки всяко хранене в истинско шоу. 

ПинчерСнимка: iStock

  • Вечният приятел за гушкане

Въпреки техните енергични лудории, по своята същност Пинчерите обичат да се гушкат. Предпочитаното им място? Навсякъде до вас. Това означава, че се налага да кажете сбогом на личното си пространство – за сметка на едно пухкаво, дишащо одеялце, което винаги ще е на една ръка разстояние.

Въпреки тези „проблеми“, притежаването на Пинчер е абсолютно удоволствие. Тяхната безгранична енергия, несломим дух и палаво поведение ги превръщат в най-добрите приятели, които винаги ще искате да са наоколо. И макар често да се държат така, сякаш не осъзнават размера си, като същевременно придават съвсем различно значение на термина „лаещ пазач“, смехът и обичта, които те внасят в живота на собствениците си, са безценни. 

ПинчерСнимка: iStock

 

Виж още