9 неща, с които собствениците на кучета са се примирили

куче човек Снимка: iStock

Н ие безкрайно обичаме кучетата си (защо иначе ще четете това, нали?), но отглеждането на домашен любимец има своите предизвикателни моменти. Неща, с които стопаните се примиряваме ежедневно и сме се научили да приемаме – в повечето случаи, с усмивка.

Предлагаме ви да разгледаме заедно някои от забавните, досадни и скъпи навици, които идват с притежаването на куче. Които, предполагаме, че ще се съгласите, са нищо пред тяхната безкрайна обич и приятелство! 

куче лятоСнимка: iStock

  •  Има кучешки косми... навсякъде!

Ако имате хипоалергенно куче, можете да преминете спокойно към точка номер две. Ако не, то може би като нас сте се научили да откривате кучешки косми навсякъде: килимите, любимите ви кашмирени пуловери, луксозните ви рокли и ризи, залепнали по долната част на чорапите, в леглото (без значение колко често сменяте чаршафите) и дори в храната ви. Да, така е. Случвало ни се е да ядем кучешки косми и не се срамуваме да го признаем!

Dogsandcats.bg

куче козинаСнимка: iStock

  • Тишината е все по-голям мираж

Всички знаем, че нивото на енергия зависи от кучето. Някои четириноги са по-вокални от други и го проявяват в моменти, когато най-малко очакваме. Като, например, докато гледаме любимия си филм или сериал. Или спим сладко в средата на нощта… Далечни звуци? Непознати миризми? Призраци? Кой знае!

  • Принудени сме да прекарвате повече време навън

Секундата, в която обуете пантофите си, е и секундата, в която кучето ви решава, че трябва да отиде навън по голяма нужда. Без значение дали има виелица, вали порой или е 39 градуса по Целзий на сянка. И, разбира се, това обикновено са и моментите, когато то решава, че е наложително да отдели 25 минути, за да намери идеалното място, за да отиде до тоалетна. Е, от друга страна винаги имате приятелче, което смята, че пешеходният туризъм е най-добрата идея. Всеки ден от седмицата, всяка седмица от годината. 

куче човекСнимка: iStock

  • Научихме (по трудния начин), че земните притежания са мимолетни

Дизайнерските ви кожени ботуши или чисто новите ви дънки станаха жертва на домашния ви любимец в някой от моментите му на тревожност и самота. И най-вероятно вече сте се отказали да следите цялото бельо, което питомецът ви е скрил/изял/унищожил. Но само един поглед на тези големи, извиняващи се очи и си спомняте, че любовта ви към материалното е нищо, в сравнение с обичта, която изпитвате към домашния си любимец. Независимо колко непослушен може да е той. 

  • Леглото вече не ни принадлежи

Всъщност, в най-добрият случай, ние сме гости в него. Просто така стоят нещата. 

куче човекСнимка: iStock

  • Дори да си прекарваме добре, усещаме липсата на кучето си

Независимо дали тръгвате по задачи, на пазар или ваканция, знаете, че кучето ви ще ви липсва. И по начина, по който то ви поздравява, щом се приберете става пределно ясно, че и вие сте му липсвали. 

  • И понякога това превръща напускането на дома ни в истинско предизвикателство

Ако кучето ви приема излизането от дома ви спокойно, то искаме да ви отправим нашите най-искрени поздравления! Сериозно! Най-често обаче, на останалите от нас се налага да подмамваме, побутваме и дори – подкупваме домашните си любимци, за да излезем. Дори за час. 

куче човек природаСнимка: iStock

  • Кучето ви може да бъде доста мръсно

Дъжд? Сняг? Мръсотия? Кал? Вашето куче ги обожава! И обича да донесе малко у дома и за вас, разбира се!

  • Има моменти, когато може малко да ви засрами

Да изпусне газове през приятелите ви, докато вечеряте. Или да подуши дупето на друго четириного, само, за да ви накара да се изчервите... И понякога, когато действително разполага с публика, четириногото ви другарче няма да се поколебае да направи всеки странен нов трик, който бихте желали да запази за себе си...

куче гостиСнимка: iStock

 

 

Виж още