Три неща, които трябва да знаете за Немския дог

Немски дог Снимка: iStock

Н емският дог една от породите, за които можем да кажем, че е една от най-обичливите, високи и впечатляващи в целия кучешкия свят! Терминът „нежни гиганти“ наистина се отнася за тези четириноги, но нека разберем повече любопитни подробности и характеристики на представителите на породата!

Немският дог ли е най-високата порода кучета?

Ако сте убедени, че Немският дог е най-високата порода кучета, то вие сте напълно прави!

Световният рекордьор за най-високо куче, измервано някога, е Немски дог на име Зевс, висок 44 инча (около 112 см), измерено от холката до възглавничките на лапите. Рекордът е регистриран от Гинес през 2011 г. 

Немски догСнимка: iStock

Dogsandcats.bg
  • Защо правилното кучешко легло е толкова важно за договете

С големия ръст идва и голямата отговорност, особено що се отнася до поддържането на комфорта на вашия домашен любимец. Дори и като малки, гигантските четириноги страдат от симптоми, свързани с ранно стареене и дискомфорт в ставите. Поради това малки неща като избор на подходящо легло, например, могат да направят голяма разлика в качеството на живот на Немския дог. Защото целодневният комфорт започва с дълбок, спокоен сън!

За щастие, в зоомагазините ще откриете голямо разнообразие от легла, които се предлагат в идеални размери за вашия домашен любимец и които ще му осигурят необходимите ортопедични предимства.

Немски догСнимка: iStock

  • Дрешката – задължителна за Немските догове през зимата

Въпреки че са толкова високи, тези четириноги са слаби и изненадващо чувствителни към по-ниските температури. Лекото палтенце може да бъде точното нещо, което да осигури комфорта на най-добрия ви приятел, когато настъпят по-студените месеци. Често обаче се оказва по-трудно да откриете такова, което пасва на масивното тяло на животното – имайте го предвид.

  • Добавките за стави могат да помогнат на договете да останат здрави и щастливи

За договете, които още от раждането си се борят със здравето на ставите, научно формулираните хранителни добавки могат да бъдат от голяма помощ за облекчаване на някои от симптомите. Те могат да са от полза и за предотвратяване на бъдещи проблеми, въпреки че посещението при ветеринарния ви лекар ще ви даде най-добра представа и план за действие, които ще ви ориентират как да поддържате вашия космат другар мобилен и във форма.

Немски догСнимка: iStock

Сега, след като знаете за предимствата и недостатъците на височината на Немския дог, можете да вземете най-информираните решения за вашия нов най-добър приятел. Особено полезно е да следите здравето и комфорта муот момента, в който го донесете у дома, дори и още да е малко кученце, за да знаете, че им давате най-доброто!

Виж още