Как да намерим подходящ разхождач на кучета в 4 лесни стъпки

разхождане на куче Снимка: iStock

Р азходките са от изключително важност за доброто физическо здраве и дълголетие на кучетата. Продължителността на разходката зависи от породата, възрастта, физическото състояние и целите на стопанина. Някои породи изискват продължителни и динамични разходки, други кратки и лежерни.

Всеки стопанин се е сблъсквал със ситуация, когато е възпрепятстван да разходи кучето си и тук идва на помощ услугата разхождане от друг човек. Но как да намерим идеалния за нас човек? Предлагаме ви 4 стъпки, чрез които ще се ориентирате в процеса и ще се уверите, че вашето куче е в добри ръце.

1. Започнете с локацията: град и квартал

разхождане на кучеСнимка: iStock

Първата стъпка в намирането на идеалния разхождач на домашни любимци е да стесните търсенето си по местоположение. На www.happypetnet.com можете да филтрирате разхождачите по местоположение, за да намерите такива най-близо до вас. Много често в своята визитка, хората пишат и кварталите, където са готови да предлагат тази услуга.

Dogsandcats.bg

Защо местоположението е от значение?

  • Познаване на близките паркове и места за разхождане.
  • Удобство: Изборът на разхождащ, който е наблизо, може да улесни планирането и уреждането в последния момент.

2. Изберете според вида на животното

разхождане на кучеСнимка: iStock

Не всички разхождачи на кучета имат опит с всички видове. Някои от тях предпочитат да разхождат само малки породи кучета, докато други са съгласни да разхождат и големи породи – напр. Немска овчарка, Кане корсо, Санбернар.  

В профила на всеки разхождач на happypetnet.com можете да видите видовете кучета, които може да разхожда.

3. Търсете по цена

разхождане на кучеСнимка: iStock

Бюджетът е важно съображение при избора на разхождач за четириногия ви приятел. Цените могат да варират в широки граници в зависимост от опита, местоположението и предоставяните услуги. Филтрирайте разхождащите по цена, за да намерите някой, който отговаря на бюджета. Не забравяйте, че най-скъпият вариант не винаги е най-добрият и обратното.

4. Направете предварителна среща с избрания от вас разхождач онлайн

Преди да вземете окончателно решение, е изключително важно да проведете разговор с потенциалния разхождач. Онлайн срещата е удобен начин да обсъдите нуждите на вашето куче и да проверите дали разхождащият е подходящ да ги предостави.

Какво да обсъдите?

  • Поведение и темперамент: Обсъдете темперамента на вашето куче, евентуални поведенчески проблеми и как обикновено реагира на непознати.
  • Опит и подход: Попитайте за опита на разхождащия, за подхода му към домашните любимци и за всички специфични техники, които използва.

Как да намерите разхождач?

разхождане на кучеСнимка: iStock

1. Регистрирайте се на happypetnet.com.

2. Добавете любимец – опишете породата, възрастта, теглото.

3. Разгледайте свободните разхождачи.

4. Направете кратка онлайн среща с избрания разхождач, за да се запознаете с него и да обсъдите важни моменти.

5. Запазете ден и час за разходката.

Намирането на идеалния разхождач изисква малко проучване и усилия, но си заслужава, за да сте сигурни, че вашето куче е щастливо и добре обгрижвано. Разгледайте проверените разхождачи на http://www.happypetnet.com и не забравяйте, че целта е да намерите човек, който ще се отнася към кучето със същата любов и грижа, с която се отнасяте вие.

Ако пък искате вие самите да станете разхождач в свободното си време или да съчетаете разходката на вашето куче с още едно, присъединете се към Happy Pet Net и съчетайте приятното с полезното.

Виж още