Разбират ли кучетата и котките кога хората мастурбират?

куче човек Снимка: iStock

Н е се преструвайте, че никога не сте се чудили! Случвало се е на всеки собственик на домашен любимец да се запита – познава ли питомецът му кога мастурбира? А ето какво се знае по темата за момента. 

Кучета

Вярвате или не, но съществува безкраен (при това – съвсем сериозен!) дебат по темата дали е приемливо да мастурбираш, докато кучето ти е в стаята. И по-голямата част от доводите „за“ и „против“ се обединяват около факта, че всъщност ние не знаем до каква степен четириногите разбират какво точно се случва. 

Има много неща, от които хората обикновено се чувстват неудобно и избягват да ги правят пред домашните си любимци. В крайна сметка обаче, повечето от тях се свеждат до човека, а не до самото животно.

Dogsandcats.bg

Например, много стопани потвърждават, че не им е комфортно да се разхождат голи пред кучетата си, въпреки че към момента няма реални доказателства, които да предполагат, че животните изобщо имат концепция за голота. 

куче човекСнимка: iStock

По същия начин няма и потвърждение, което дори да предполага, че домашните ни любимци знаят какво е (човешка) мастурбация. И въпреки че безспорно има голям интерес по темата, все още официалните изследвания, които дори да се спират косвено до нея, са твърде малко. 

Самите кучета извършват нещо като мастурбация чрез качване на предмети, хора или други животни, а понякога и чрез облизване на гениталиите си. Но отново, няма никаква индикация, че те 

а) разбират концепцията за това да си доставиш сам удоволствие и как изглежда това при хората или

б) имат някакво чувство за срам що се отнася до този акт.

Кучетата имат удивително обоняние и обичат да душат чатала и гениталните ни области, но в това няма нищо сексуално – просто тези зони съдържат високи концентрации на феромони. Освен това, точно, когато правите секс, домашният ви любимец вероятно усеща миризмите и звуците, които са идентични (поне донякъде) с тези по време на мастурбация. Поради тази причина интересът на животното може да изглежда по-голям, когато мастурбирате.

куче човекСнимка: iStock

Въпреки всичко това, не се тревожете прекалено много: Вашето куче не споделя уникалното човешко чувство на неудобство или потайност, което придаваме на неща като секс и мастурбация. Да, животното може да забележи, че правите нещо различно, но няма доказателства, които да предполагат, че разпознава какво е това „нещо“. 

Котки

Ако сте разочаровани от липсата на изследвания относно кучетата и човешката мастурбация, то пригответе се, защото има още по-малко информация, касаеща котките и тяхното възприятие над това поведение. 

Точно, както при кучетата, много хора се чудят дали трябва да се чувстват странно да мастурбират, докато котката им е в стаята. Въпреки че мъркащите домашни любимци са склонни далеч по-малко да навлизат в личното пространство на стопаните си (в сравнение с кучетата), все пак съмнението остава.

коткаСнимка: iStock

И така, какъв е отговорът? Подобно на кучетата, ако се чувствате странно да мастурбирате пред котката си, по-вероятно е това да се дължи на това как вие възприемате ситуацията, а не как се отразява тя на самото животно. 

Котките, както много животни, също мастурбират. Въпреки това, няма доказателства, които да предполагат, че те разбират приликите между собствените си действия и човешките такива. С други думи, точно като кучетата, само, защото котките мастурбират, това не означава, че те разбират кога стопаните им го правят. 

Обонянието на котките не е толкова удивително мощно, колкото на кучетата, но е в пъти по-добро от човешкото. Така че, реално има шанс вашата мъркаща писана да се заинтересува от миризми, свързани с мастурбация (или нещо сексуално). Именно интригуващите аромати могат да накарат котката да изяви интерес и да има желание да ви подуши в неподходящ момент, макар това да се случва далеч по-рядко. Идентично със ситуацията при кучетата, само, защото котката ви изглежда заинтригувана от дадена миризма, това не означава, че тя разбира това, което правите. 

коткаСнимка: iStock

Често темата за секса и мастурбацията предизвиква чувство за срам и неудобство у хората. Нещо, което кучетата и котките просто не притежават. И както споменахме по-горе, и двата вида домашни любимци понякога мастурбират и изобщо не изглеждат смутени от това. Животните просто не споделят нашите моралистични възгледи за секса и мастурбацията. Така че – дори и домашният ви любимец да е чудодейно умен, той не възприема поведението ви за повече или по-малко странно от всяко друго. 

Въпреки всичко това, ако се чувствате странно да мастурбирате пред домашните си любимци, това е напълно разбираемо. Но можете да сте спокойни, знаейки, че те не разбират какво правите. 

Вижте още: 

Безопасно ли е да правите секс пред кучето си

С половинката се разделяте – кой взима кучето

Виж още