Стопани на кучета внимание: Разходка на кучета, нова услуга за вас

куче разходка Снимка: iStock

В ие сте стопанин на куче и имате натоварен график, нов член на семейството или физически не се чувствате добре? Ако е така, ще се зарадвате да научите, че има решение. Вече има кой да ви замени и да разходи вашия любимец, за да се спази рутината, която сте изградили. Услугата за разхождане на домашни любимци е популярна на запад, но нова за България. Това е удобен начин да поддържате кучето си активно и щастливо, когато самите вие нямате възможност да се погрижите за четириногия си другар.

кучеСнимка: iStock

Разхождащите осигуряват необходимата физическа активност на питомеца ви, съобразена с нуждите му, независимо дали става дума за спокойна разходка или за енергична такава. Редовните разходки и умствената стимулация са от съществено значение за домашните ни любимци, те са ключови за физическото и умственото им здраве. Те позволяват на кучетата да откриват нови усещания, като звуци и миризми, стимулират сетивата и поддържат психическото им здраве. Благодарение на тях животните се социализират помежду си, радват се на споделени игри, така се изграждат нови приятелства. Движението е също толкова важно за кучетата, колкото и за хората и е предпоставка за дълъг живот и добро здраве. 

Ефективната комуникация между стопаните и разхождащите е от съществено значение за осигуряването на възможно най-добрите грижи за вашето куче. През happypetnet.com имате възможност да изберете подходящ човек чрез неговата визитка, да направите кратка онлайн среща с него, да усетите неговата емоционалност, да разберете дали ще си подхождат с вашия любимец. Може да му разкажете повече за характера на кучето, навиците му и да споделите вашите изисквания за разходката - предпочитания за маршрут, ограничения или проблеми с поведението. Ясната комуникация гарантира, че индивидуалните нужди на кучето ви ще бъдат удовлетворени и вие може да сте спокойни.

Dogsandcats.bg

куче разходкаСнимка: iStock

Какви са отговорностите на стопанина и разхождача?

Като стопанин на домашен любимец вие следва да дадете:

  • Подробно обяснение за нуждите на вашия домашен любимец
  • Информация за неговото поведение и характер
  • Информация за специфични команди
  • Продължителност на разходката и обичайни игри и активности

Разхождачът от друга страна ще:

  • Вземе любимеца в уговорения ден и час 
  • Разходи кучето по уточнен маршрут
  • Ви дава информация по време на разходката, ако желаете

Услугата за разхождане на кучета предлага многобройни предимства както за стопаните, така и за четириногите. 

куче човек разходкаСнимка: iStock

Искате да дадете на кучето си разходката, която заслужава? Помислете да делегирате тази задача на разхождач, когато вие нямате време! На happypetnet.com можете да изберете доверен разхождач във Вашия район.

Ако пък искате вие самите да станете разхождач в свободното си време или да съчетаете разходката на вашето куче с още едно, има няколко ключови аспекта, които трябва имате предвид. На първо място, от съществено значение е истинската любов и разбиране към животните. Трябва да имате страст към грижата за тях и желание да им осигурите вниманието, от коeто се нуждаят. Предишен опит в грижата за домашни любимци е от полза, но не винаги е необходим. Присъединявайки се към Happy Pet Net, щe имате възможност да се свържете със стопани на домашни любимци в района, и да съчетаете приятното с полезното. Разходката на открито с придружител, даряващ истинска радост и любов е необходимост и за вашето здраве.

Не забравяйте да разгледате happypetnet.com, където можете да намерите широка гама от услуги за грижа за домашни любимци, които да отговорят на всички нужди на вашия космат приятел.

куче разходкаСнимка: iStock

 

Виж още