Кое прави пилето с ориз полезно за кучетата?

пиле с ориз Снимка: iStock

А ко сте се зачитали в съдържанието на храната за кучета, то може би сте забелязали, че пилето и ориза са две от съставките, които са сред най-популярните опции. И за това си има основателна причина: както пилето, така и оризът са многостранни съставки, които осигуряват няколко различни важни хранителни елемента, от които домашният ви любимец се нуждае, за да бъде във форма и да се радва на добро здраве.

пиле с оризСнимка: iStock

Но какво е това във формулата „пиле с ориз“, което я прави толкова полезна за домашните ни любимци? Нека разгледаме заедно. 

Какви са ползите от пилешкото в храната за кучета?

В храните за домашни любимци пилето е основна съставка, тъй като, както повечето меса, осигурява протеини и незаменими аминокиселини, ключови за изграждането на силни мускули. И разбира се, пилето добавя богатия вкус и приятен аромат, които правят храната на животното толкова апетитна и които то жадува!

Dogsandcats.bg

А какво да кажем за ориза?

Оризът често присъства в храната за кучета, защото е богат на въглехидрати. Те са важен източник на енергия за домашния ви любимец, осигурявайки му издръжливостта, от която се нуждае, независимо дали е състезателен тип или по-скоро предпочита да си дремва на дивана. Освен това оризът е лесен за усвояване от храносмилателната система на вашето куче.

пиле с оризСнимка: iStock

Кога е препоръчително да храним кучето си с пиле с ориз?

Кучетата могат да имат стомашно неразположение точно като нас. Когато това се случи, всеки собственик иска да направи всичко възможно, за да накара питомеца си да се почувства по-добре.

Когато кучето ви повръща или има упорита диария, газове или запек, храносмилателната му система може да бъде стресирана. Ако симптомите продължават повече от 48 часа, посещението при ветеринарен лекар се препоръчва. А до тогава, временна промяна в диетата на кучето ви, може да му помогне да се почувства по-добре. 

пиле с оризСнимка: iStock

Домашно приготвено пиле с ориз е еквивалентът на пилешка супа, любимата за всички времена храна за нас, когато се чувстваме отпаднали. Пилешкото месо е лесно смилаемо и съдържа много от витамини, минерали и аминокиселини, които ще помогнат на домашния ви любимец да се възстанови.

За кучета с диария пилето с ориз може да бъде успокояващо и точно това, от което се нуждае, за да се образуват оформени изпражнения. Освен това е вкусно и апетитно, за това и повечето четириноги ще го хапнат дори да изглежда, че нямат апетит. 

куче диарияСнимка: iStock

 

Виж още