Да подарим щастлив край на борбенотo куче герой Сами - Осинови ме -

бездомни кучета Снимка: Stray Angels

К олко човешка жестокост и болка може да изтърпи едно куче? Често си задаваме този въпрос, а историята на самотната и уплашена Сами, спасена от Stray Angels е поредното доказателство, че да осиновиш домашен любимец е нещо повече от благородна постъпка. Това е втори шанс за едно изстрадало животно да намери утеха, спокойствие и втори шанс за щастлив и нормален живот. 

Сами беше представена от Ники Василковски в прогнозата за времето. Тя е куче герой, преживяло много, което търси своя човек с добро сърце, който е готов да бъде верен приятел. 

Тъжната история на Сами започва, когато тя е едва на 2 години. Изоставена от единствените и приятели, нейните стопани, тя се озовава на улицата уплашена и сама. От там идва и нейното име. Въпреки, че е много добра и социална, тя е била нежелана от хората наоколо и те са се опитали да се отърват от нея по най-жесток начин. Намерена е хваната в бракониерски капан, който е разкъсал бузата, долна челюст, част от носа и езика. На помощ идват доброволците от организацията “Stray Angels”, които я откарват в клиника в София, макар надеждите за щастлив край да не са големи. 

бездомни кучетаСнимка: Stray Angels

След преглед от лекар, всички остават потресени от това, което е преживяла Сами. Освен разкъсаната уста е установена и стара огнестрелна рана. Пораженията са: липса на част от лицето, част от костта на горната челюст, част от долната челюст също и част от езика. Има некроза и голяма инфекция. Кучето изпитва силна болка и не се е хранило дълго време. Поставена е хранопроводна сонда. На всички от клиниката, вече е било ясно, че предстои дълга борба за живота й, оперативни интервенции, отстраняване на части от некротичните тъкани, почистване.

По време на операцията са извадени части от куршум, парчета кост, парчета некротиралата тъкан. Зашити са всички разкъсвания. Лекарите буквално изграждат муцунката, която вече има нормална форма. До тук всичко е наред, но Сами е слаба и кръвните и показатели не са в норма. Налага се и кръвопреливане, което се случва благодарение на кучето-дарител Алекс и на неговите прекрасни стопани.

След усилията на толкова много хора и четириноги приятели, съдбата не остава безразлична и подава ръка на Сами. Тя бързо възвръща силите си и се подобрява с всеки изминал ден.

Днес Сами вече е напълно излекувана, здрава и пълна с енергия. Въпреки цялата болка причинена от хората, тя не губи вяра, че някъде там я чака човек, който може да и даде нужните грижи и внимание, което заслужава. Човек, който вярва в добрият край на тази история и ще накара Сами отново да се чувства щастлива. За да стане това единственото, което трябва да направите е да осиновите Сами и да и дадете част от своя дом и своето сърце.

Ако смятате че Сами е кучето за вас, отворете сайта на организацията: https://strayangels.org/ и отидете в секция "Как да осиновя", след което попълнете въпросника за осиновяване. След това изпратете попълнения въпросник на имейл: bgstrayangels@gmail.com и хора от организацията ще се свържат с вас. 

 

Контакти за осиновяване:

+359 888 241 161

www.strayangels.org

bgstrayangels@gmail.com