Смелото кученце Mакси търси своя любящ дом - Осинови ме -

бездомно куче Снимка: Stray Angels

М акс идва при спасителите от организацията Stray Angels в началото на април. Намерен е в безпомощно състояние, буквално на границата между живота и смъртта. Едва на около два месеца, уличният живот не е донесъл нищо добро за това поредно нежелано бебе. 

Нахапан e зловещо от други кучета и според първичен преглед е в това състояние от не малко време. Болката, която изпитва животното, е огромна и плаче непрестанно. 

бездомно кучеСнимка: Stray Angels

Веднага започва лечение, два вида венозен антибиотик, промивки, подготовка, присадки, пластики, много търпение и грижи. През следващите няколко дни състоянието му остава тежко и се налага кръвопреливане, след което Макс започва да се чувства все по-добре. 

Следва операция за затваряне на огромната рана на тялото му, която макар и доста сложна преминава успешно. Така на 21 април конците от операцията са свалени и Макс все повече възвръща своя чар. 

бездомно кучеСнимка: Stray Angels

Въпреки че началото на живота му е тежък и Макси едва не губи живота си, той продължава да вярва, че занапред му предстоят по-добри дни. А за да стане това той има нужда единствено от семейство и дом, които да споделят живота си с него. Макс е мъжко гонче и в момента тежи около 7 килограма, като вече е ваксиниран, тестван и напълно здрав! 

Ако искате да осиновите Макс може да се обадите на телефон 0888241161 или да пишете на организацията във фейсбук страницата им: https://www.facebook.com/StrayAngelsBulgaria

А на интернет страницата на организацията: https://strayangels.org/maks-tarsi-dom-i-podkrepa/ може да видите цялата история на този герой, както снимки от момента, в който е намерен до сега. Там може да попълните и въпросника за осиновяване, след което добрите хора от Stray Angels ще се свържат с вас за да ви срещнат с Макс. А той ще ви очаква с нетърпение!