Прекрасният котарак Мики, който се разбира с други животни търси дом - Осинови ме -

коте за осиновяване Мики Stray Angels Снимка: NOVA
  • Пол: мъжки
  • Предполагаема възраст: 2 години
  • Паспорт, ваксини, чип
  • Кастриран
  • Черти на характера: социален, любвеобвилен, с хигиенни навици. Съжителства безпроблемно с други животни.

коте за осиновяване Мики Stray AngelsСнимка: NOVA

Котаракът Мики е намерен в безпомощно състояние в началото на месец май. Предполага се, че е бил ударен от автомобил, след което е намерен захвърлен до пътя. Късметът му обаче се усмихва и е намерен от организация „Stray Angels“, след което бързо е откаран във ветеринарна клиника. Оказва се, че е със счупен таз и, за да живее ще има нужда от тежка операция и поставяне на импланти.

Въпреки че вероятността да се оправи напълно не е голяма, хората от организацията не се отказват! Болката, която изпитва Мики по време на изследванията и снимките е огромна, но той се държи, „стиска зъби“ и постоянно търси близост със своите спасители. Това показва, че най-вероятно е бил домашна котка, която поради някаква причина е останала на улицата. За радост на всички операцията минава успешно и през следващите 10 дни Мики успява да се възстанови напълно!

коте за осиновяване Мики Stray AngelsСнимка: NOVA

В момента Мики живее в приемен дом, където се разбира прекрасно с куче. Скоро след като заживява с временните си стопани, се установява, че е глух, като причината за това не е ясна. Това обаче не пречи по никакъв начин на отглеждането му и глухотата му изобщо не се отразява на поведението. Въпреки това той трябва задължително да живее в домашни условия, където обезопасяване на прозорците с мрежи е задължително, защото не чува.

От организацията уверяват, че Мики е котарак, в който ще се влюбите на секундата! От снимките можем да видим, че е изключително красив, а на всичкото отгоре е и гальовен и обичлив. Ще ви посреща на вратата с нетърпение и ще мърка с огромно удоволствие докато го галите. Той е социален, свиква лесно с чуждо присъствие и обожава меки одеялца.

Ако искате да си имате пухкав компаньон, с който сгушено да гледате любимите си сериали - можете да попълните въпросника в сайта на организация „Stray Angels“.

В случай че имате въпроси:

коте за осиновяване Мики Stray AngelsСнимка: NOVA

Видео на Мики с неговата поява по телевизията, можете да изгледате ТУК.