Ново начало за борбената Тина - Осинови ме -

бездомно куче Снимка: FOUR PAWS
  • Име: Тина (Tina)
  • Пол:  женски
  • Предполагаема възраст: 2.5 г.
  • Характер: Страхлива при първоначален контакт. Не обича да я държат на повод. Нуждае се от време, за да свикне. Отпуска се и се доверява, ако човек подходи към нея с любов и разбиране. Има поносимост към други кучета. Не се разбира добре с котки.
  • Размер: М / средноголямо куче

Историята на Тина (Tina)

Eкипът на Четири лапи открива Тина след получен сигнал за кучета с тежък кожен проблем в района на кв. "Свобода". След многократни опити да бъдат хванати четириногите, Тина е приета в клиниката в Банкя. Направени са й преглед, кръвни изследвания, взети са и кожни проби. Установява се, че животното има наличие на демодекоза, гъбична инфекция и множество наранявания по тялото. 

бездомно кучеСнимка: FOUR PAWS

Назначено е медикаментозно лечение, в това число - и прием на антибиотици, като междувременно кучето се къпе редовно и с лечебен шампоан. Ваксинирана е против бяс, вътрешно и външно обезпаразитена, Тина постепенно започва да свиква с присъствието на добронамерени хора около себе си. Първоначалният й ужас от контакти с непознати хора понамалява. И макар все още да е страхлива и да се нуждае от много търпение за социализация, на лице е постигнат видим напредък. Външно Тина е направо неузнаваема - възстановила е напълно пухкавата си, мека козина. 

бездомно кучеСнимка: FOUR PAWS

Цялостното лечение и възстановяване на Тина отнема няколко месеца. И днес вече тя може да започне да търси своя нов дом. Ако искате да предоставите на изстрадалата красавица любов, грижа и постоянен дом - попълнете анкетата на Четири лапи.