10 човешки навици, които са странни за кучетата

куче човек Снимка: iStock

А ко можехте да се видите през очите на кучето си, щеше ли да има някакво конкретно поведение, което бихте искали да промените? Замислете се обективно! А ако нашите домашни любимци действително можеха да говорят и да изразяват словесно това, което виждат, бихте ли искали да знаете какво мислят? Някои човешки поведения са откровено странни за членовете на нашето кучешко семейство.

куче човекСнимка: iStock

Ето 10 причини защо кучето ви мисли за странен.

  • Къпете се всеки ден

Хм, защо? Много кучета имат нулев интерес към това да се намокрят, да се насапунисат или да бъдат принудени да изплакнат всяка малка следа от приключенията, които са преживели през деня. Защо хората толкова настояват да търкат кожата си и да изплакват всичко „добро“ от нея ден след ден?

Dogsandcats.bg

куче човекСнимка: iStock

  • Използвате огледало

Защо просто не станете сутринта, отърсите се и не тръгнете смело да завладявате света? С други думи, да бъдете като куче! Без съмнение домашните ни любимци намират за странно, когато се взираме в огледалото, като е пределно ясно, че тяхното съвършенство не изисква подобни глупости.

  • Трябват ви прибори

Кой има нужда от вилици и ножове? С лице надолу и напред, просто оставете апетитът да ви води! Приборите за хранене просто ви забавят! 

  • Взирането в електронните устройства

Ако кучетата можеха да говорят, вероятно щяха да ни кажат нещо от рода на: „Ъъъ, хей, мамо/татко, какво ще кажеш да спреш да спреш да зяпаш тази мигаща кутия и да ме изведеш на разходка?"... От клетъчни телефони до мобилни устройства, таблети или лаптопи, нашите домашни любимци са против манията ни по предмети, които излъчват светлина и звучат смешно. 

куче килимСнимка: iStock

  • Че разчитате на вътрешна водопроводна инсталация

Тревата отпред определено е по-зелена – просто попитайте кучето си!

  • Поздравявате хората с ръкостискане

Защо не можем да си спестим усилията, необходими да се ръкуваме или прегърнем, а вместо това не направим като нашите кучета. Представете си колко по-лесен би бил животът ви, ако можехте просто да подушите човека срещу вас и за секунди да разберете за него всичко, което ви интересува. 

  • Наслаждавате се на фойерверките

„Ооо, ааа, вижте бомбите, които се взривяват във въздуха, и се вслушайте в радостните звуци, които издават“ – това са все неща, които едно куче никога не би казало. Напротив, тези силни звуци само карат домашните любимци да се крият в килера или да се свиват зад дивана.

куче килимСнимка: iStock

  • Изхвърляте храна

Тези парченца пица са годни за консумация, а онези пилешки кости всъщност са най-страхотното нещо! Е, след коричките бял хляб, разбира се! Защо бихте изхвърлили всичко това, когато кучето ви има чудесен начин как да сведе боклука ви до минимум. 

  • Използвате бягаща пътека

Ако планирате да бягате, защо не стигате до никъде? Навън ви очаква съвършено прекрасен свят, така че – защо тъпчете на едно място?

  • Понякога се ядосвате

Животът е твърде кратък, защо тогава сте толкова намръщени? Кучетата живеят за момента, те са щастливи тук и сега, без да се тревожат за случилото се преди пет минути. Или да се замислят какво ще се случи след час, например. Те живеят за момента. Чувствате се зле? Кучетата просто не го разбират.

куче човекСнимка: iStock

 

Виж още