10 ежедневни радости, запазени само за собствениците на кучета

куче човек Снимка: iStock

В сички имаме член на семейството или приятел, който просто не разбира връзката, която споделяме с домашния си любимец. За това, ако попаднете в ситуация, в която трябва да обясните защо отношенията с кучето ви са толкова специални за вас, предлагаме ви да цитирате някоя от 10-те малки радости, които само ние, собствениците на кучета разбираме и ценим. Защото са запазени само за нас!

  • Винаги разполагаме с компания

Да живееш само понякога може да бъде потискащо, освен ако нямате куче – то просто е най-добрият съквартирант, който някога може да съществува!

  • Другар за разходки

Ходенето сам може да бъде скучно. Ако обаче се разхождате в компанията на домашния си любимец, това може да превърне излизането в радостно преживяване. Достатъчно е просто да погледнете вълнението, с което животното посреща всяко свое излизане!

куче човекСнимка: iStock

Dogsandcats.bg
  • Радостта от играта

Има нещо в играта на донасяне след напрегнат ден, което просто помага да се отпуснете. Човек, който няма куче у дома, никога не би го разбрал. 

  • Терапевтични кучешки целувки

Нищо не може да утеши душата ни така, както домашният любимец. Може тихо да плачете на възглавницата си, а животното просто да седи до вас, ближейки ръката или сълзите ви. Нищо, което човек би могъл да каже, не действа толкова терапевтично, колкото тези облизвания. 

куче човек прегръдкаСнимка: iStock

  • Най-добрият будилник досега

Няма нищо по-хубаво от това да се събудите от махане на опашка и целувките на вашето куче. Как някой би могъл да бъде в лошо настроение, ако започва деня си така?

  • Никога не трябва да се храните сами

Собствениците на кучета са късметлии – винаги има с кого да седнат и да хапнат. Независимо дали е петък вечер или имате желание да отскочите до местното кафене – винаги е утеха да знаете, че най-добрият ви приятел винаги е на разположение, за да ви прави компания.

куче хранаСнимка: iStock

  • Кучешки сънища

Някога наблюдавали ли сте кучето си как спи? По някаква причина това просто повдига духа ни – да гледаме как животното леко потрепва, мърмори или лае тихо, докато дремва дълбоко.

  • Щастлив поздрав в края на дълъг ден

Една от най-хубавите части на деня е да се прибереш от работа и да бъдеш посрещнат от радостното си куче. Просто няма друго подобно преживяване.

куче човекСнимка: iStock

  • Най-добрият слушател в света

Имали сте лош ден? Е, домашният ви любимец винаги е готов да ви изслуша. Можете да разчитате, че той никога няма да бъде твърде погълнат от собствените си проблеми. Напротив – винаги готов да засвидетелства разбиране с глава в скута, трябва да си го признаем – кучетата са много по-добри слушатели от хората. 

  • Да го гледате с нова играчка

Докато децата (а и хората като цяло) понякога са неблагодарни, когато им направите подарък, кучето ви ще оцени всичко, което му дадете. А да го гледате как се забавлява с новата си играчка -това може да бъде най-добрата част от деня ви!

куче играСнимка: iStock

Вижте още: 

5 неща, които ще разберете едва, когато си вземете куче

6 емоционални сигнала, с които кучето ви изразява обичта си

 

Виж още