5 неща, които ще разберете едва, когато си вземете куче

куче човек Снимка: iStock

Д а си вземете куче е нещо като да запишете курс, който сте искали да започнете отдавна, но почти нямате идея какво ви предстои! Това е пътуване, изпълнено със смях и много изненади! Предстои ви да учите по нещо всеки ден и трябва да сте готови да прегърнете неочакваното!

куче човек прегръдкаСнимка: iStock

Да отглеждаш домашен любимец е уникално преживяване, което ни показва какво е безусловна обич, възпитава ни на търпение и ни учи да откриваме радостта дори в най-простите ежедневни удоволствия. За тези от вас, който вече са се впуснали в това приключение, то вероятно вече се открива съвсем нова действителност на универсални истини, които само вие можете да разберете. И тъй като вярваме, че към живота трябва да се подхожда с усмивка (и здравословно чувство за ирония и самоирония), ето пет неща, които наистина резонират само, след като имате космат другар в живота си. Сигурни сме, че ще разберете бързо какво имаме предвид!

  • Истинската цел на чорапите!

Преди да имате куче, вероятно не сте обръщали много внимание на чорапите си. А сега те са едно от най-желаните съкровища във вашето домакинство! Четириногите ни спътници имат особен интерес към чорапите. Те ги вадят от коша за пране, понякога – ги свалят директно от краката ви, крият ги или ги пазят като свой най-ценен трофей. 

Dogsandcats.bg

куче си играе с чорапиСнимка: iStock

Вероятно сте установили, че по чорап от чифт сякаш мистериозно изчезва, само за да се появи отново в леглото на кучето ви, в задния двор или под възглавниците на дивана ви. Да, ако имате домашен любимец, то ви предстои да приемете една истина: съвпадащите чифтове са нещо от миналото. В идеалния случай – ще започнете да ги комбинирате по близки цветове!

  • Прахосмукачката допълва всеки ден!

Спомняте ли си времето, когато почиствахте с прахосмукачка само един ден от седмицата? Е, ако имате у дома домашен любимец, най-вероятно вече го правите по-често. Кучешките косми намират пътя си до места, за които дори не сме и подозирали. Можем да ги открием по дрехите, в кафето, а понякога имат епизодични изяви и във вечерята ни! Чували сме дори са хора, които са ги откривали в хладилника си!

куче прахосмукачкаСнимка: iStock

За това и прахосмукачката логично става ваш нов най-добър приятел, винаги под ръка, готов да се бори с безкрайните набези на козината на питомеца ви. 

  • Рано пиле, рано пее

Забравете будилниците: кучето ви е естествен часовник, който няма да ви позволи да се излежавате сутрин! Домашният ви любимец няма бутон за отлагане и, може би вече го знаете от личен опит, е забележително последователен! Независимо дали става въпрос за нежно побутване с мокър нос или по-малко финия метод с лапа в лицето, четириногите имат свой собствен начин да кажат: „Време е да ставаш и да започнем деня си!“. И не мислете, че през уикенда нещата са по-различни. Вътрешният часовник на кучето е по-добър от всяка аларма, а рутината му включва и вашите почивни дни. Съжаляваме, но това е истината.

куче човек прегръдкаСнимка: iStock

  • Разговори на четири очи

Преди да имате куче може би ви е изглеждало странно да говорите със себе си на глас. Сега това е част от ежедневието ви. И може дори да откриете, че водите пълноценни разговори с домашния си любимец, обсъждайки всичко – от времето до плановете ви за деня. Четириногите са отлични слушатели, които предлагат накланяне на глава и махане с опашка като отговор. Може би не се замисляте, но косматият ви другар ви предлага тип терапевтичен сеанс – шанс да изразите мислите си на глас без осъждане. 

  • Изкуството на преговорите

Бяхте ли последователни и твърди в решенията си преди? А сега, след като имате куче? Изведнъж може да се окажете в ситуация да преговаряте с домашния си любимец, макар че той видимо не разбира вашата концепция за компромис. Независимо дали се пазарите за още пет минутки сън сутрин, преговаряте за лакомства или го молите да остави любимата ви обувка, четириногите ни учат на изкуството на преговорите. А фактите са, че те печелят повечето битки. 

куче човек прегръдкаСнимка: iStock

В заключение, притежаването на куче е приятно, забавно пътуване, изпълнено с уникални преживявания, които само собствениците на четириноги могат действително да разберат. От безкрайната битка с кучешките косми до ранните сутрешни събуждания – тези споделени моменти създават неизказана връзка между човек и неговото куче. Домашните любимци ни учат на търпение, отговорност и колко е важно да се наслаждаваме на простите неща в живота си.

Вижте още: 

5 неща, с които правите кучето си щастливо

Ползите от живота с куче

 

Виж още