10 начина да покажете на кучето си, че го цените

куче човек Снимка: iStock

Т ой ви слуша търпеливо винаги, когато споделяте за лошия си ден. Гледа с вас любимия ви сериал, позволява ви да го използвате като топла възглавница през зимата и винаги с радост се сгушва до вас. И всичко това – без оплакване. Не, не говорим за най-доброто гадже на света, а за вашия четириног най-добър приятел. Да, вашето куче е всичко това, а и отгоре! За това е време да му благодарите за всички начини, по който прави живота ви по-добър. Ето някои идеи – като за начало!

куче спиСнимка: iStock

  • Осигурете му допълнително време в парка за кучета

Точно като дете на детска площадка, домашният ви любимец ще оцени малко допълнително време в парка за кучета.

  • Отидете заедно на пазар

Кой не харесва нова играчка? Ако отидете до близкия зоомагазин и оставите кучето си само да си избере подарък или лакомство, ще го накарате да се чувства още по-специално. 

Dogsandcats.bg
  • Една разходка отгоре никога не е излишна

Кучетата обичат да излизат! Ако имате активен домашен любимец, то той ще оцени малко време навън. А ако е съчетано с упражнения – още по-добре! 

куче човек природаСнимка: iStock

  • Научете как да му правите масаж

В интернет е пълно с видеа, на които можете да видите как да направите масаж на домашния си любимец. Ще ви подскажем – това е нещо като галене, но с акцент върху определени места. Бъдете сигурни, кучето ви ще ви заобича дори повече за това!

куче човек щастиеСнимка: iStock

  • Изпечете му торта

Или друг вид лакомство. А може и да е без печене – каквото и по-специално хапване да приготвите на косматия си другар, бъдете сигурни, че той ще го оцени! 

Вижте още: 6 идеи за здравословни лакомства за кучето ви

  • Отидете на ваканция заедно

Кучето ви обича ли къмпинг? Или да играе на плажа? А може би сте харесали някой спа хотел, където пускат и домашни любимци? Да отидете някъде заедно с четириногия си другар може да бъде чудесен начин да прекарате малко допълнително време с него и да му покажете колко много означава той за вас. 

куче човек кракаСнимка: iStock

  • Купете му ново легло

Леглото на кучето ви изглежда леко овехтяло? Защо не зарадвате най-добрия си приятел с ново? В крайна сметка, кой не би оценил една спокойна дрямка, нали?

  • Поканете приятелчетата му

Ако кучето ви има четириноги приятели, с които предпочита да се забавлява в близкия парк, защо не организирате среща само за тях? Бъдете сигурни, че косматият ви другар ще се почувства оценен и ще ви е благодарен за възможността да полудува н на воля с другарчетата си. 

  • Намерете време за допълнително внимание

Дори и да сте много заети, опитайте да отделите допълнителни пет минути, които да са само за домашния ви любимец. Време, през което да фокусирате цялото си внимание върху четириногото (да, това означава и без мобилен телефон!). Четириногите забелязват дали привличат вниманието ни или не. И, бъдете сигурни, ще се насладят на моментите, предназначени само за тях!

куче човекСнимка: iStock

 

 

Виж още